2023-01-04 12:35:35
Φωτογραφία για ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Ιδού γιατί δεν πρόκειται να τοποθετήσετε λιθαράκι στο λιμάνι Μεσολογγίου!
      Το… μαζούτ που “καίει” η Δημοτική Αρχή αναφορικά με την εκπόνηση μελετών και υλοποίηση έργων στο λιμάνι Μεσολογγίου, επιβεβαιώνεται στην πράξη και όχι από τα παχιά λόγια της Δημοτικής Αρχής.

Όπως είναι γνωστό το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει λαμβάνειν από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ 300.000 ευρώ για εκπόνηση μελετών. Την 31-12-2021ο τότε Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου “έτρεξε” με την διαδικασία του κατεπείγοντος και προέβη σε απευθείας αναθέσεις για την εκπόνησή τους.

Σήμερα – Ιανουάριος του 2023 – με δύο αποφάσεις έκτακτης συνεδρίασης – ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ – στις 29-12-2022 (52 και 53) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, δίνεται παράταση εκπόνησης των ως άνω μελετών μέχρι 30-6-2023 και συγκεκριμένα για τέσσερις τον αριθμό, καθώς επίσης δίνεται παράταση μέχρι 8-9-2023 για την υλοποίηση υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου. Συνολικός προϋπολογισμός φυσικού αντικειμένου των μελετών 176.000 ευρώ. Δύο κυρίως είναι οι λόγοι της παράτασης:


α) Δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και

β) Δεν έχει οριστεί επιβλέπων μηχανικός εκ μέρους του Δήμου!

Δηλαδή, ένα χρόνο πριν “τρέξαμε” για τις αναθέσεις και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Οι μελέτες αφορούν υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου, πρόγραμμα ανάπτυξης έργων λιμένα (ΠΕΑΛ), στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μελέτη χωροθέτησης πλωτών προβλητών (λιμενική, ακτομηχανική, περιβαλλοντική) και μελέτη για τη νομιμοποίηση και αναβάθμιση λιμενικών εγκαταστάσεων ΑΚ Μεσολογγίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η θητεία της παρούσας διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου και της Δημοτικής Αρχής θα λήξει άδοξα, χωρίς να τοποθετήσει έστω και ένα λιθαράκι από όσα απαιτούνται στο λιμάνι Μεσολογγίου. Όσο για την ολοκλήρωση του έργου στο θεατράκι, ελπίζουμε να μην έχει την τύχη της κεντρικής πλατείας. Σε κάθε περίπτωση η ανεπάρκειά σας είναι ορατή σε όλα τα επίπεδα, έστω και εάν το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρατάθηκε μέχρι 31-12-2024.     

   Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»



 


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ