2023-01-05 00:14:32
Φωτογραφία για Η καλοκαιρία ρίχνει τις τιμές φυσικού αερίου σε επίπεδα 2021
Καιρός και φυσικό αέριο κόντρα στα προγνωστικά. 

Η χειμωνιάτικη «ζέστη» καταποντίζει 11% τις τιμές, μειώνει τη ζήτηση για θέρμανση και μετριάζει τις ανησυχίες για ασήκωτο ενεργειακό κόστος στην Ευρώπη. 

Το ερώτημα είναι «για πόσο».

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021 έπεσαν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς οι ήπιες θερμοκρασίες περιορίζουν τη ζήτηση για θέρμανση και επίσης μειώνουν τη χρήση του καυσίμου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν έως και 11%, μεταδίδει το Bloomberg. Ήπιος καιρός επικρατεί σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο για μεγάλη περίοδο και οι θερμοκρασίες σπάνε ρεκόρ για την εποχή σε αρκετές περιοχές - κάτι που δεν προβλέπεται να αλλάξει άμεσα. 

Οι παρατεταμένες χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου προσφέρουν ανακούφιση στις οικονομίες της περιοχής, που έχουν πιεστεί από το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος όλου του περασμένου χρόνου.

Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν μειωθεί σχεδόν στο ήμισυ του μέσου όρου για το 2022, καθώς τα επίπεδα αποθήκευσης παραμένουν πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Η χειμωνιάτικη «ζέστη» όχι μόνο μείωσε την ανάγκη για θέρμανση, αλλά και μετρίασε τις ανησυχίες για έναν δριμύ χειμώνα, που θα εξαντλούσε γρήγορα τα αποθέματα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του φυσικού αερίου στην Ολλανδία για τον επόμενο μήνα έπεσαν 11%, στα 64,43 ευρώ ανά μεγαβατώρα, στο Άμστερνταμ.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ