2023-01-05 22:24:40
Φωτογραφία για Άνοιξε η πρώτη διαδρομή Βιετνάμ-Κίνας-Καζακστάν
Το πρώτο δρομολόγιο από το Βιετνάμ προς το Καζακστάν ξεκίνησε στις 31 Δεκεμβρίου. Το τρένο αναχώρησε από τον σιδηροδρομικό σταθμό Pingxiang στο Guangxi, στη νότια Κίνα, και έφτασε στο ξηρό λιμάνι Xi'an, στα ανατολικά της χώρας για συναρμολόγηση. Στη συνέχεια, το τρένο στάλθηκε στο Καζακστάν μέσω του China-Europe Express. Τα κύρια προϊόντα που μεταφέρονται με αυτό το όχημα είναι ηλεκτρονικά εξαρτήματα που παράγονται στο Βιετνάμ.

Του Chengfan Zhao

Σύμφωνα με την China Central Television (CCTV), στο παρελθόν, τα περισσότερα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που παράγονταν στο Βιετνάμ μεταφέρονταν στις χώρες της Κεντρικής Ασίας μέσω της θάλασσας. Ωστόσο, λόγω των περιορισμών στο πρόγραμμα εξερχόμενων και του ασταθούς χρόνου αποστολής, η όλη διαδικασία κράτησε περίπου 50 ημέρες. Αυτή η νέα διαδρομή μπορεί να συμπιέσει το δρομολόγιο από το Βιετνάμ προς την αγορά της Κεντρικής Ασίας σε περίπου 25 ημέρες. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Βιετνάμ παίρνει το τρένο China-Europe Express για να μεταφέρει αγαθά μέσω της ευρασιατικής ηπείρου.


Βιετνάμ-Κίνα-Βέλγιο

Το πρώτο τρένο Κίνας-Βιετνάμ και Κίνας-Ευρώπης κυκλοφόρησε στις 27 Ιουλίου 2021. Σύμφωνα με τα νέα του CCTV, από τότε έχουν ήδη λειτουργήσει συνολικά 47 τρένα, με συνολικά 2.162 τυπικά εμπορευματοκιβώτια και 9.442 τόνους φορτίου. Τον τελευταίο χρόνο περίπου, υπήρξαν σκαμπανεβάσματα και κύματα σηκώθηκαν ξανά. Στις αρχές Μαρτίου 2022, θα τεθεί σε λειτουργία το απευθείας τρένο από το Ντα Νανγκ, στην ανατολική ακτή του Βιετνάμ, προς την Ευρώπη.

Το τρένο έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από το Da Nang και να φτάσει στο Zhengzhou με το China-Europe Express. Από εκεί, οι νηοπομπές θα σταλούν στην Ευρώπη, εκφορτώνοντας σε πόλεις όπως η Λιέγη στο Βέλγιο, το Αμβούργο στη Γερμανία και το Melzo στην Ιταλία. Ωστόσο, λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, τα εγκαίνια αυτής της νέας διαδρομής έχουν καθυστερήσει. Στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης πολλών κινεζικών εργοστασίων στο Βιετνάμ, οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές του Βιετνάμ έχουν γίνει σταδιακά μια αγορά για την οποία πολλοί συνάδελφοι έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται. Ωστόσο, ο μετρητής είναι μεγάλο πρόβλημα.

Μια αγορά προς ανάπτυξη

 Τα καλά νέα είναι ότι ο Γενικός Γραμματέας του Βιετναμέζικου Κόμματος Nguyen Phu Trong πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα στα τέλη Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζήτησε πώς θα προωθηθεί η συνεργασία στις αεροπορικές, χερσαίες και σιδηροδρομικές μεταφορές μεταξύ των δύο χωρών.

Ένα από τα φιλόδοξα έργα είναι να αλλάξει το εύρος των σιδηροδρομικών γραμμών του Βιετνάμ ως ένας τρόπος για να τονωθεί το σινο-βιετναμέζικο εμπόριο. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το τελωνείο Nanning στην Αυτόνομη Περιφέρεια Guangxi Zhuang τον Οκτώβριο του 2022, συνολικά 607.000 τόνοι εμπορευμάτων διέσχισαν τα σινο-βιετναμέζικα σύνορα. Ωστόσο, αυτή η αγορά πρέπει ακόμη να αναπτυχθεί. Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών του Βιετνάμ, έως το 2030, ο όγκος εισαγωγών και εξαγωγών σιδηροδρομικών αγαθών στο Βιετνάμ θα φτάσει τους 5 εκατομμύρια τόνους.

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ