2023-01-05 22:29:21
Φωτογραφία για Θα σταματήσει το έργο Τορίνο-Λυών;
Πάνω από 150 γαλλικές δημόσιες προσωπικότητες υπέγραψαν επιστολή ζητώντας να σταματήσει η κατασκευή της σιδηροδρομικής σήραγγας Τορίνο-Λυών και να επαναπροσανατολιστούν οι επενδύσεις προς τα τρένα και τις διαδρομές εξόδου. Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο Reporterre, ένα ανεξάρτητο γαλλικό μέσο ενημέρωσης, στις 20 Δεκεμβρίου. Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται οι δήμαρχοι της Λυών και της Γκρενόμπλ, καθώς και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Του Marco Raimondi

Οι υπογράφοντες την επιστολή κατηγορούν τους υποστηρικτές του έργου ότι μείωσαν κατά πέντε φορές τα τρένα μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι 200 ​​εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για τις σιδηροδρομικές γραμμές στις Άλπεις έχουν χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της οδικής σήραγγας Frejus. Μια άλλη κατηγορία που περιλαμβάνεται στην επιστολή είναι ότι κανένα φορτηγό δεν έχει απομακρυνθεί από το δρόμο, παρά το γεγονός ότι η υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή είναι 30 τοις εκατό φθηνότερη από τη χρήση του δρόμου. Τέλος, επισημαίνουν ότι το έργο έχει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ειδικά στο δάσος της Maurienne.


Τα αιτήματα των υπογραφόντων

Πρώτα και κύρια, οι υπογράφοντες απαιτούν να χρησιμοποιηθεί ξανά ο υπάρχων σιδηρόδρομος με τον ίδιο ρυθμό που είχε τη δεκαετία του 2000. Επιπλέον, θέλουν τα χρήματα που θα επενδυθούν στη σήραγγα Τορίνο-Λυών να εκτραπούν αμέσως για να ανοίξει μια πλατφόρμα φόρτωσης από δρόμο σε σιδηρόδρομο στην περιοχή Ambérieu-en-Bugey, ανατολικά της Λυών.

Απαιτούν επίσης τα 20 εκατομμύρια ευρώ των ετήσιων κερδών από την οδική σήραγγα του Mont-Blanc να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση της μετάβασης από το οδικό στο σιδηρόδρομο. Επιπλέον, θέλουν να επιστραφούν στους σιδηρόδρομους τα 200 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανηθεί μέχρι στιγμής για την οδική σήραγγα Frejus τα τελευταία 10 χρόνια. Για παράδειγμα, πρότειναν να αυξηθεί η χωρητικότητα στις υπάρχουσες γραμμές στην περιοχή γύρω από τη Λυών, συμπεριλαμβανομένων των Aix-les-Bains – Annecy, La Roche-sur-Foron – Saint-Gervais και Saint-André-le-Gaz – Chambéry

Οι υπογράφοντες απαιτούν, το 2023, στις εταιρείες που ασχολούνται με τις οδικές μεταφορές στην περιοχή να προσφερθούν επιλογές σιδηροδρομικής μεταφοράς. Τέλος, ζητούν «να ακυρωθεί η απόφαση για το άνοιγμα της στοάς ασφαλείας της οδικής σήραγγας Fréjus και η τελευταία να προορίζεται αποκλειστικά για οχήματα έκτακτης ανάγκης».

.railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ