2023-01-07 19:26:22
Φωτογραφία για Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Σε όλα τα μείζονα θέματα της Ορθοδοξίας, αυτοί που μας τα χαλούν είναι οι Ρώσοι δυστυχώς.
Ουκρανοί και Ρώσοι Ορθόδοξοι γιορτάζουν σήμερα τα Χριστούγεννα. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταδικάζει τον «άδικο πόλεμο» στην Ουκρανία και ρίχνει τα βέλη του στη Ρωσική Εκκλησία.

«Σε όλα τα μείζονα θέματα της Ορθοδοξίας, αυτοί που μας τα χαλούν είναι οι Ρώσοι δυστυχώς.

Πάντοτε υποσκάπτουν τη θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, φθονούν και ζηλεύουν το προβάδισμά του μέσα στην ορθοδοξία, δεν ανέχονται γιατί να είμαστε εμείς οι πρώτοι και αυτοί να είναι οι πέμπτοι κατά σειράν» είπε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Είναι αγνώμονες προς την Μητέρα Εκκλησία, η οποία τους έδωσε και τα φώτα του χριστιανισμού, τον πολιτισμό, το κυριλλικό αλφάβητο, την αυτοκεφαλία και την Πατριαρχική αξία» και πρόσθεσε με έκδηλη αγανάκτηση:

«Όλα τα ξεχνούν και θέλουν να υποκαταστήσουν την Πρωτόθρονη Εκκλησία, την Μητέρα Εκκλησία τους. Φυσικά δεν θα τα καταφέρουν αλλά βλέπετε ότι διασπούν την ενότητα της Ορθοδοξίας».


«Άδικος, απρόκλητος και αδικαιολόγητος πόλεμος»

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος έκανε αναφορά και στον πόλεμο στην Ουκρανία. Είπε χαρακτηριστικά ότι οι Ρώσοι ξεκίνησαν έναν άδικο, απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμο τον περασμένο Φεβρουάριο, ο οποίος σημείωσε, «έχει πολλά θύματα εκατέρωθεν.

Λυπούμαστε για όλα τα παλικάρια που σκοτώνονται είτε είναι Ρώσοι είτε είναι Ουκρανοί».

Εξέφρασε δε την ιδιαίτερη λύπη του για τις απώλειες του αμάχου πληθυσμού, τον θάνατο μικρών παιδιών, τονίζοντας ότι εχουν ήδη σκοτωθεί 500 παιδιά στην Ουκρανία.
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ