2023-01-07 17:58:52
Φωτογραφία για ΆκτΙο -Βόνιτσς: Με γνώμονα το κοινό συμφέρον, και το καλό του τόπου μας.



   Κάτοικος της περιοχής του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας προβάλλει τα προβλήματα και τις ανησυχίες των ανθρώπων της περιοχής της Κατούνας, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στη λύση, μέσα από τη δημοσίευση τους.

Σύμφωνα με την ανοικτή επιστολή του προς κάθε αρμόδιο, ο Δημότης Ακτίου-Βόνιτσας, κος Πάτσης Μιλτιάδης αναφέρει:

Τον Ιούλιο του "2022" είχαμε τα εγκαίνια της παράκαμψης Αμφιλοχίας και την παράδοση ενός ακόμη "κομματιού" δρόμου 17 χιλιομέτρων, στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας -και όχι μόνο-, του  "Άκτιου  - Αμβρακία".

Αυτό, που παρατηρούμε, σήμερα, μετά από εφτά μήνες, λειτουργίας του, είναι πως η Κωμόπολη της Κατούνας και τα χωριά πλησίον της, που υπάγονται στον 《Δήμο Ακτίου -Βόνιτσας》 δεν έχουν πρόσβαση σε αυτόν.

Για να έχουν οι κάτοικοι της παραπάνω περιοχής, επικοινωνία για τις δουλειές τους με την Βόνιτσα, που αποτελεί και το μεγαλύτερο αστικό ιστό, καθώς επίσης και στις υπηρεσίες αλλά και στο "Δημαρχείο",  θα πρέπει να κατέβουν τον δρόμο, προς Λουτράκι και από εκεί μετά να μπουν, στην Αμβρακία οδό προς Βόνιτσα. Το κομμάτι αυτό, είναι επικίνδυνο και παραμελημένο.


Η άλλη επιλογή, είναι να κατέβουν στον κόμβο σχεδόν του Ρίβιου, μετά να εισέλθουν στον νέο οδικό άξονα, και από εκεί να μετακινηθούν, προς Αεροδρόμιο, Ακτίου -Βόνιτσας, 《Λευκάδα, Πρέβεζα》.

Από και προς την Αθήνα επίσης θα πρέπει να κυκλοφορήσουν και πάλι στο παλαιό οδικό δίκτυο. Ως συνέπεια, οι επισκέπτες από την Βόνιτσα και τις άλλες περιοχές, για να "ανέβουν" στην Κατούνα και στα γύρω χωριά, θα πρέπει να ανεβαίνουν από τον δρόμο του Λουτρακίου ή να πάνε προς τον κόμβο που είναι κοντά στο Ρίβιο.

Είναι εκτίμηση πολλών κατοίκων της περιοχής της Κατούνας, ότι στην περιοχή που σήμερα υπάρχει το εργοτάξιο της εταιρείας που κατασκευάζει το έργο, θα μπορούσε από εκεί να ξεκινήσει νέος δρόμος που θα εξυπηρετεί πραγματικά όλη την περιοχή της Κατούνας. Με σκοπό να γίνει μια ασφαλής και σωστή πρόσβαση, με λιγότερο κίνδυνο για τροχαία ατυχήματα, όπως επίσης και με γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής, για να υπάρξει βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. 

Η Κεντρική κυβέρνηση, η Περιφέρεια και Δήμος ας κοιτάξουν, ζεστά, το σοβαρό αυτό θέμα έτσι ώστε και οι κάτοικοι εκεί να ωφεληθούν, από τον πραγματικά σημαντικό, αυτόν νέο "αυτοκινητόδρομο", Αμβρακία-Ακτιο, που το 2023 θα είναι σε πλήρης, λειτουργία. Οι ασφαλείς μετακινήσεις, και η ανάπτυξη, ας είναι πραγματικά για όλους μας!...

"Με γνώμονα το κοινό συμφέρον, και το καλό του τόπου μας"

Πάτσης Ι Μιλτιάδης,

Πολίτης Ακτίου -Βόνιτσας 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ