2023-01-09 09:02:47
Φωτογραφία για «ΟΛΟΙ για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»: Να εισαχθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όλα τα θέματα που ανήκαν στις επιτροπές, Οικονομική και Ποιότητας Ζωής



Δήλωση στη συνεδρίαση του Δ. Σ. της 8ης/1/2023 για εκλογή μελών των Επιτροπών Οικονομική και Ποιότητας Ζωής.



Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Εδώ και 1+ μήνα με την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του ΣτΕ, κρίθηκαν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ οι διατάξεις των Ν. 4623/2019 και 4625/2019, με τις οποίες μεταφέρθηκαν σημαντικές έως κρίσιμες αποφάσεις αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου, στις Επιτροπές Οικονομική και Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Η απόφαση του ΣτΕ, που είναι οριστική και αμετάκλητη, συνεπάγεται την υποχρεωτική συμμόρφωσης της Διοίκησης (εν προκειμένω της Δημοτικής Αρχής), ώστε να αποκατασταθεί η Συνταγματική Νομιμότητα (άρθ. 95, παρ. 5).

Η Παράταξή μας κάλεσε τον Δήμαρχο, με ανοικτή επιστολή αλλά και σε συνεδριάσεις, να εφαρμόσει το Νόμο εισάγοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα θέματα που ανήκαν στην αρμοδιότητά του και μεταφέρθηκαν, πραξικοπηματικά, από την κυβέρνηση της Ν. Δ. στις επιτροπές.


Όμως ο κ. Καλός και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα, κρυπτόμενοι πίσω από τον υπουργό εσωτερικών και ταυτιζόμενοι πλήρως με τις κυβερνητικές επιλογές-πρακτικές.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας «ΟΛΟΙ για τη ΛΕΥΚΑΔΑ» υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των επιτροπών, αναφέροντας ότι υπάρχει μείζον ζήτημα νομιμότητας των αποφάσεων.

Σήμερα δηλώνουμε ότι δεν συμμετέχουμε και αποχωρούμε απ’ αυτήν την διαδικασία-παρωδία, τονίζοντάς σας ακόμη μία φορά ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν στις επιτροπές είναι παράνομες, με ότι αυτό σημαίνει για τον Δήμο Λευκάδας.

8/1/2023

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης «ΟΛΟΙ για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

Κων/νος Δρακονταειδής

Κων/νος Σέρβος

Θανάσης Περδικάρης

Λάκης Χαλικιάς

Χρήστος Γληγόρης


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ