2023-01-13 18:04:01
Φωτογραφία για Οδηγός του ΜΕΤΡΟ, είδε το SILVER ALERT και εντόπισε τον 86χρονο τουρίστα
Η περιπέτεια του κ. John William Todd έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο ηλικιωμένος, βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, ο John William Todd, 86 ετών, εξαφανίστηκε από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε με το γιο του, στην περιοχή της Πλάκας, στην Αθήνα. Ο ηλικιωμένος, είναι στην Ελλάδα για διακοπές. Έφυγε από το ξενοδοχείο του το πρωί της 10/01/2022 και δεν κατάφερε να επιστρέψει.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της 11/01/2023 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Η υπηρεσία Silver Alert, την 12/01/2023, έλαβε κλήση από τον οδηγό συρμού του ΜΕΤΡΟ και από το Κέντρο Ελέγχου του ΜΕΤΡΟ, για να μας ενημερώσουν πως ο αναζητούμενος ηλικιωμένος εντοπίστηκε εντός συρμού του ΜΕΤΡΟ με κατεύθυνση προς Ανθούπολη, από τον οδηγό του συρμού, ο οποίος είχε δει το SILVER ALERT και αναγνώρισε τον ηλικιωμένο
. O σταθμάρχης του ΜΕΤΡΟ Ανθούπολης, ανέλαβε τη φύλαξη του ηλικιωμένου, μέχρι την άφιξη της Άμεσης Δράσης και τη μεταφορά του στο οικείο Α.Τ., όπου προσήλθε ο γιος του. Ο κ. TODD είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται και πάλι, ασφαλής, κοντά στην οικογένειά του!

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Πελίνα Θεοδοσίου

Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ