2023-01-14 07:19:17
Φωτογραφία για ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ: ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ
Μετά δύο χρονιές, χωρίς πίττες και «φλουριά», επανερχόμαστε δριμύτεροι για μια «γιορτή πίττας» που θα μας κάνει να «πάρουμε το αίμα μας πίσω»! και να περάσουμε αξέχαστα με καλό φαγητό, κρασί και κέφι

Μετά από έρευνες, διαβουλεύσεις, επαφές και συζητήσεις αποφασίσαμε να κόψουμε φέτος στην πίττα μας στην πάντα όμορφη και «ατράκτιβ» Χαλκίδα. Την πόλη που ήταν η πρώτη που συνδέθηκε με την Αθήνα με γραμμή «κανονικού εύρους», το «σωτήριον έτος» 1904, και η οποία έχει σήμερα την καλύτερη και πυκνότερη σιδηροδρομική σύνδεση με την Αθήνα, από αυτές βέβαια που έχουν ενδιαφέρον για τον επισκέπτη. Η κοπή της πίττας θα γίνει λοιπόν στην Χαλκίδα την Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023

Το ραντεβού μας την μέρα αυτή στην αποβάθρα όπου η γραμμή 10 του «Σταθμού Λαρίσης» των Αθηνών στις 08.30 το πρωί, για να επιβιβαστούμε στην αμαξοστοιχία του «Προαστιακού Σιδηροδρόμου» με προορισμό τη Χαλκίδα, στην οποία θα φθάσουμε στις 10.10. Θα ακολουθήσει πεζή περιήγηση με ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Όσοι προτιμούν την χαλάρωση μπορούν να απολαύσουν έναν καφέ, ένα ούζο, ή ένα τσίπουρο, σε ένα από τα πολλά καφέ και ουζερί της πόλης. Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να βρίσκονται όλοι, μεταξύ 12.30 και 12.45, στην αίθουσα στην οποία θα γευματίσουμε και θα κόψουμε την πίττα του 2023.


Η αίθουσα αυτή είναι η αίθουσα του εστιατορίου EUBOUS (ΕΥΒΟΥΣ) στη δυτική προκυμαία (την νεώτερη) της πόλης, αμέσως μετά την γέφυρα (Ακτή Αρχιεπισκόπου Μακαρίουί). Εκεί, σε μία άνετη αίθουσα , με θέα τον πορθμό του Ευρίπου και την έναντι παλιά πόλη της Χαλκίδας, θα περάσουμε 2 αξέχαστες ώρες.

Το μενού περιλαμβάνει:

1) Ορεκτικά: α) Τυροπιτάρι με μέλι και τραγανά λαχανικά, β) Σαγανάκι τυρί με μαρμελάδα μήλο , Και τα δύο ανά 4 άτομα.

2) Σαλάτα λάχανο, καρότο, πορτοκάλι και ξύδι βαλσάμικο, επίσης ανά 4 άτομα.

3) Κυρίως πιάτο ανά άτομο, επιλογή μεταξύ α) χοιρινού λαιμού braise με μικρές πατάτες φούρνου και με πορτοκάλι, και β) μοσχαρίσια κόντρα χωρίς κόκκαλο με πουρέ πατάτας και σάλτσα κρασιού.

4) Ατομικό γλυκό (πανακότα με αλμυρή καραμέλα).

Τέλος, θα προσφερθεί και ένα κομμάτι από την πίττα που θα κόψουμε. Και όποιος βρει το «φλουρί» θα γυρίσει στην Αθήνα ευτυχής ότι όλα θα του πάνε καλά το 2023!

Και Προσέξτε, για να κάνουμε κέφι, όλα τα ποτά που θα καταναλώσετε θα είναι δωρεάν για σας, θα τα πληρώσει ο σύλλογος (κρασί λευκό ή κόκκινο, μπύρα, αναψυκτικά) !

Μετά το φαγητό και τη γιορτή της κοπής μία ακόμη βόλτα στην πόλη ή ένας καφές και στις 16,00 θα πρέπει να είμαστε όλοι στον Σιδηροδρομικό Σταθμό για να επιβιβαστούμε στο τραίνο που θα μας γυρίσει στην Αθήνα

. Το τραίνο θα αφιχθεί στις 17,23 στο Σ.Κ.Α. και στις 17,34 στον «Σταθμό Λαρίσης».

Το κόστος της συμμετοχής στην εκδρομή ανέρχεται σε 50 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται, τα εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής στη Χαλκίδα, το πλούσιο φαγητό, και όλα τα ποτά που θα καταναλώσετε. Και βέβαια και η πίττα !! Καλή διασκέδαση.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Στη Λέσχη μας κάθε Τετάρτη, από τις 18.00 μέχρι τις 21,30, ή στον Ταμία μας κ. Μιχάλη Θεοφανόπουλο στο τηλέφωνο 6978686308.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του «Συλλόγου των Φίλων του Σιδηροδρόμου».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο Γ.Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                     Πέτρος Ράλλης        Φώτης Λυκομήτρος

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ