2023-01-15 07:13:05
Φωτογραφία για Η πολιτική βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία. Νέα έρευνα
Το άγχος από την παρακολούθηση των καθημερινών πολιτικών ειδήσεων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία και ευημερία των ανθρώπων, αλλά και η αποδέσμευση έχει επιπτώσεις, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία.

Υπάρχουν στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διαχειριστούν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, όπως η απόσπαση της προσοχής από τις πολιτικές ειδήσεις, αλλά οι ίδιες στρατηγικές μειώνουν επίσης την ορμή των ανθρώπων να δράσουν για πολιτικούς λόγους για τους οποίους ενδιαφέρονται, σύμφωνα με την έρευνα.

Η πολιτική μπορεί να αποτελέσει σημαντικό στρεσογόνο παράγοντα

Προηγούμενες έρευνες και στοιχεία δημοσκοπήσεων έχουν διαπιστώσει ότι η πολιτική μπορεί να αποτελέσει σημαντικό στρεσογόνο παράγοντα στη ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με τους ερευνητές. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλα πολιτικά γεγονότα, όπως οι προεδρικές εκλογές. Η Ford και οι συνεργάτες της θέλησαν να διερευνήσουν τις συναισθηματικές και ψυχικές επιπτώσεις των καθημερινών πολιτικών ειδήσεων και πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν διαφορετικές στρατηγικές για να διαχειριστούν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα.


"Η πολιτική δεν είναι μόνο κάτι που επηρεάζει τους ανθρώπους κάθε τέσσερα χρόνια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά φαίνεται να εισχωρεί για τα καλά στην καθημερινή ζωή, δήλωσε μία ερευνήτρια.

Τι δείχνει η έρευνα

Για να μάθουν περισσότερα ερευνητές ξεκίνησαν ζητώντας από ένα πολιτικά ποικιλόμορφο δείγμα 198 Αμερικανών να απαντούν σε μια σειρά ερωτήσεων κάθε βράδυ για δύο εβδομάδες σχετικά με το πολιτικό γεγονός που σκέφτονταν περισσότερο εκείνη την ημέρα, τα συναισθήματα που ένιωθαν ως απάντηση, τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονταν αυτά τα συναισθήματα, τη γενική ψυχολογική και σωματική τους ευεξία εκείνη την ημέρα και το πόσο παρακινούμενοι ένιωθαν να συμμετάσχουν σε πολιτική δράση.

Συνολικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σκέψη των καθημερινών πολιτικών γεγονότων προκαλούσε αρνητικά συναισθήματα στους συμμετέχοντες - παρόλο που η ερώτηση της έρευνας δεν είχε ζητήσει από τους συμμετέχοντες να σκεφτούν αρνητικά πολιτικά γεγονότα.

Οι συμμετέχοντες που βίωσαν περισσότερα αρνητικά συναισθήματα σχετικά με την πολιτική ανέφεραν κατά μέσο όρο χειρότερη ψυχολογική και σωματική υγεία κατά την διάρκεια της ημέρας.

Η έρευνα ρώτησε επίσης τους συμμετέχοντες σχετικά με διάφορες στρατηγικές που μπορεί να χρησιμοποιούσαν για να διαχειριστούν τα αρνητικά τους συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων της απόσπασης της προσοχής τους από τις ειδήσεις και της "γνωστικής επανεκτίμησης", ή της επαναδιατύπωσης του τρόπου με τον οποίο σκέφτονταν ένα ειδησεογραφικό γεγονός για να το κάνουν να φαίνεται λιγότερο αρνητικό.

Οι συμμετέχοντες που χρησιμοποίησαν επιτυχώς αυτές τις στρατηγικές για να διαχειριστούν τα αρνητικά τους συναισθήματα ανέφεραν καλύτερη καθημερινή ευεξία, αλλά και λιγότερα κίνητρα για να αναλάβουν πολιτική δράση.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές επανέλαβαν αυτά τα αποτελέσματα για τρεις εβδομάδες με μια μεγαλύτερη ομάδα 811 συμμετεχόντων που περιλάμβανε όχι μόνο Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, αλλά και άτομα που ανήκαν σε διαφορετικό πολιτικό κόμμα ή σε κανένα κόμμα.

Σε μια δεύτερη σειρά πειραμάτων, οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν αποσπάσματα πολιτικών ειδήσεων από τις φιλελεύθερες και συντηρητικές ειδησεογραφικές εκπομπές με την υψηλότερη βαθμολογία, αντί να τους ζητήσουν απλώς να αναφερθούν στην πολιτική που είχαν συναντήσει.

Σε αυτά τα πειράματα, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένα απόσπασμα είτε από το Rachel Maddow Show (για τους φιλελεύθερους συμμετέχοντες) είτε από το Tucker Carlson Tonight (για τους συντηρητικούς συμμετέχοντες).

Σε ένα πρώτο πείραμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που παρακολούθησαν το πολιτικό κλιπ βίωσαν περισσότερα αρνητικά συναισθήματα από εκείνους που παρακολούθησαν ένα ουδέτερο, μη πολιτικό ειδησεογραφικό κλιπ και ανέφεραν περισσότερα κίνητρα για να προσφέρουν εθελοντικά για πολιτικούς σκοπούς ή να αναλάβουν άλλη πολιτική δράση. Το αποτέλεσμα ίσχυε για τους συμμετέχοντες σε όλα τα πολιτικά κόμματα.

Σε ένα τελικό πείραμα, οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν διάφορες στρατηγικές ρύθμισης των συναισθημάτων καθώς παρακολουθούσαν τα κλιπ: απόσπαση της προσοχής, γνωστική επανεκτίμηση ή αποδοχή των αρνητικών συναισθημάτων τους.

Επαναλαμβάνοντας τα αποτελέσματα από τις μελέτες ημερολογίου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δύο από τις στρατηγικές, η απόσπαση της προσοχής και η γνωστική επανεκτίμηση, μείωναν σταθερά τα αρνητικά συναισθήματα των συμμετεχόντων, τα οποία με τη σειρά τους προέβλεπαν καλύτερη ευημερία, αλλά έμμεσα μείωναν την πιθανότητα να θελήσουν να αναλάβουν πολιτική δράση.

Συνολικά, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η πολιτική έχει σημαντική καθημερινή επίδραση στην υγεία και την ευημερία πολλών Αμερικανών. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
INSTAGRAM HOMES: Lisa Tillgren
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
INSTAGRAM HOMES: Lisa Tillgren
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ