2023-01-17 19:47:26
Φωτογραφία για Με νέες απεργίες απαντούν στη διοίκηση οι σιδηροδρομικοί στη Βρετανία
Τα μέλη του συνδικάτου σιδηροδρομικών ASLEF στην Βρετανία εξήγγειλαν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις την 1η και την 3η Φεβρουαρίου, ανοίγοντας έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης με τη διοίκηση της ένωσης εταιρειών σιδηροδρόμων Rail Delivery Group, έπειτα από την απόρριψη της πρότασής της για τους μισθούς, η οποία δεν ικανοποιούσε τα αιτήματα των εργαζομένων.

Η διένεξη των εργαζομένων με την εργοδοσία κρατάει πολλούς μήνες και οι σιδηροδρομικοί φαίνονται αποφασισμένοι να πετύχουν πλήρως τους στόχους τους.

«Η πρόταση δεν γίνεται και δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αποδεκτή, αλλά προτιθέμεθα να δεσμευτούμε σε περαιτέρω συνομιλίες», είχε δηλώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο γενικός γραμματέας του ASLEF, Μικ Γουίλαν.

«Θέλουν να απορρίψουν τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουμε προσφέροντας ως αντάλλαγμα ουσιαστικά μείωση μισθού», πρόσθεσε.

Ο Γουίλαν, ξακαθάρισε: «Είναι πλέον ξεκάθαρο στα μέλη μας και στους πολίτες, ότι (σ.σ. η πρόταση της εργοδοσίας) δεν αφορούσε ποτέ τη μεταρρύθμιση ή τον εκσυγχρονισμό, αλλά μια προσπάθεια να αντληθεί κέρδος εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών παραγωγικότητας με αντάλλαγμα μια μείωση μισθού 20%, αφαιρώντας παράλληλα κάθε ελπίδα του συνδικάτου να έχει λόγο στο μέλλον».


«Είναι καιρός οι εταιρείες, που ενθαρρύνονται από την κυβέρνηση, να κάτσουν μαζί μας να συζητήσουν και να σοβαρευτούν».

Αυτός είναι ο τρόπος – και ο μόνος τρόπος – για να τελειώσει αυτή η διαμάχη», εξήγησε ο ίδιος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο γραμματέας του ASLEF είπε στην Επιτροπή Ρύθμισης Μεταφορών ότι οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμα πιο πίσω από όταν ξεκίνησαν

Η Rail Delivery Group είχε διευκρινίσει ότι η πρότασή της περιλάμβανε αναδρομική αύξηση μισθού 4% για το 2022 ακολουθούμενη από περαιτέρω αύξηση μισθού 4% το 2023 και δέσμευση να μην προβεί σε απολύσεις εντός του 2023. Στην πρόταση είχαν προστεθεί και ρυθμίσεις για τις κυριακάτικες βάρδιες και την εκπαίδευση των εργαζομένων, τις οποίες η εταιρεία περιέγραψε ως «ζωτικής σημασίας».

Εκπαιδευτικοί και 100.000 ακόμη υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, μεταξύ των οποίων συνοριοφύλακες, αναμένεται επίσης να απεργήσουν την 1η Φεβρουαρίου λόγω μισθολογικών διαφορών, την ώρα που η Βρετανία συγκλονίζεται από ένα απεργιακό κύμα διαρκείας

efsyn.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ΠΑΟΚ ψάχνει και δεξί μπακ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ΠΑΟΚ ψάχνει και δεξί μπακ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ