2023-01-17 22:31:18
Φωτογραφία για Κάθε σταθμός και ένα «νεκροταφείο» βαγονιών.
Όπου και αν κοιτάξει το βλέμμα σου, ταξιδεύοντας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, παντού βλέπεις παροπλισμένα βαγόνια, καμένα βαγόνια, διαλυμένα από το χρόνο βαγόνια, σε κάθε μικρό η μεγάλο σταθμό συναντάς την ίδια εικόνα.

Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη και με κατεύθυνση για την Λάρισα είδαμε καμένα και παροπλισμένα βαγόνια κάτω από την αερογέφυρα Επταλόφου. 

Το ίδιο και στο σταθμό Διαλογής, όπου εκεί τα καμένα βαγόνια είναι στη θέα των επιβατών… για να μας θυμίζουν την καταστροφή του μουσειακού τροχαίου υλικού.

Στο Πλατύ στη γραμμή προς Έδεσσα παροπλισμένα βαγόνια κάθε τύπου. 

Συνεχίζοντας προς Λάρισα, λίγο κάτω από τον Ευαγγελισμό στη σειρά τα παροπλισμένα βαγόνια και πριν την είσοδο στη Λάρισα λίγα χιλιόμετρα έξω βλέπεις παροπλισμένα βαγόνια και καμένα.

Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει μόνο το μεγάλο «νεκροταφείο» παλιών βαγονιών στην Νέα Ιωνία της Θεσσαλονίκης αλλά και σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Τι θα γίνει τελικά με αυτό το τροχαίο υλικό; Μπορεί να μας απάντηση κανείς; τι έγινε εκείνη η λίστα με τα βαγόνια που ήταν για εκποίηση; Το Υπουργείο Μεταφορών μπορεί να δώσει απάντηση;

Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ