2023-01-18 21:44:07
Φωτογραφία για 6 Επαγγελματικά διακοσμητικά τρυκ για κουρτίνες σαλονιού
Τα υφασμάτινα στοιχεία μεγάλης επιφάνειας, όπως οι κουρτίνες, καθορίζουν σημαντικά την γενική αισθητική κάθε χώρου. Πολύ περισσότερο τον χώρο του σαλονιού όπου συνήθως βρίσκονται τα περισσότερα και μεγαλύτερα παράθυρα του σπιτιού.  

Για να επιλέξετε λοιπόν όχι μόνο τις πιο λειτουργικές αλλά και τις πιο καλαίσθητες αισθητικά κουρτίνες για το σαλόνι, ανάλογα με την γενική διαμόρφωση και διακόσμηση του χώρου, ακολουθείστε και κάποια από τα σχετικά "τρυκ" των επαγγελματιών της διακόσμησης.

1 Λευκό - εκρού βαμβακερό ή λινό και σκούρο μεταλλικό κουρτινόξυλο

Η πιο διαχρονική επιλογή για κουρτίνες σαλονιού.

Ένας συνδυασμός ταιριαστός σε κάθε χώρο, ανεξάρτητα από την γενική του διακόσμηση, και ταυτόχρονα μια σικάτη και φωτεινή επιλογή για όλες τις εποχές. 

2 Σκουρόχρωμες φάσες

Μια λεπτομέρεια  που κολακεύει πολύ κυρίως χοντρές και ανοιχτόχρωμες κουρτίνες από βαριά υφάσματα (βελούδο, ζακάρ κλπ) και δημιουργεί μια κομψή και διακριτική χρωματική αντίθεση σε αποχρώσεις ταιριαστές με τα υπόλοιπα χρώματα που κυριαρχούν στο σαλόνι.


3 Κουρτίνες στην απόχρωση του τοίχου

Οι κουρτίνες σε απόχρωση παρεμφερή με αυτή των τοίχων είναι ο τρόπος ώστε συνολικά τα παράθυρα να ενσωματώνονται αρμονικά στο σύνολο χωρίς να δημιουργούν ένα ιδιαίτερα έντονο στοιχείο.

Σε παράθυρα - μπαλκονόπορτες με διπλές κουρτίνες επιλέξτε για την εσωτερική μια ουδέτερη απαλή απόχρωση και χρησιμοποιείστε στην εξωτερική ένα εντονότερο και σκούρο χρώμα απ΄ όσα υπάρχουν σε άλλα στοιχεία του χώρου. 

4 Η κουρτίνα ακολουθεί το σχήμα του παραθύρου

Η επιλογή του κατάλληλου τύπου κουρτίνας για κάθε παράθυρο καθορίζεται κυρίως από το σχήμα και τον τύπο του παραθύρου.

Έτσι τα ρόμαν είναι ιδανικά για στενά παραλληλόγραμμα ή μικρά κάθετα παράθυρα, ενώ σε ψηλές μπαλκονόπορτες το πιο όμορφο αποτέλεσμα δημιουργούν οι "πλούσιες" μακριές κουρτίνες. 

5 Πολλά και μικρότερα φύλλα

Ένα "τρυκ" για μεγάλα παράθυρα - μπαλκονόπορτες που διαφοροποιεί σημαντικά την γενική εικόνα τους.

Χρησιμοποιείστε τρία ή και περισσότερα φύλλα ίδιας κουρτίνας, έτσι ώστε και όταν αυτά είναι μαζεμένα το παράθυρο να μην είναι εντελώς "γυμνό" ενώ ταυτόχονα το φως δεν θα εμποδίζεται. 

6 Ψάθινο στόρι με εξωτερική λευκή - μπεζ κουρτίνα

Από τις πιο καλαίσθητες επιλογές για σύγχρονης αισθητικής χώρους και για να συνδυάσετε ψάθινα χαλιά και γενικά αντικείμενα από ψάθα που υπάρχουν στον ίδιο χώρο.

7 Κουρτινόξυλα ράγες με γωνιακό τελείωμα

Λεπτομέρεια που όμως διαφοροποιεί σημαντικά τον τρόπο που στέκεται η κουρτίνα και δημιουργεί ένα πολύ καλαίσθητο αποτέλεσμα, ειδικά σε μεγάλου ύψους παράθυρα - μπαλκονόπορτες.

Το ύφασμα της εξωτερικής κουρτίνας ακολουθεί το σχήμα του κουρτινόξυλου και δημιουργεί στο  πλαϊνό τελείωμα της κουρτίνας πολύ όμορφη εμφάνιση.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ