2023-01-18 19:43:22
Φωτογραφία για 5 τρόποι διαμόρφωσης που κάνουν ένα μικρό σαλόνι να φαίνεται μεγαλύτερο
Σε χώρους που περνάμε πολλές από τις ώρες που βρισκόμαστε στο σπίτι, όπως αυτός του σαλονιού, εξίσου σημαντική με την επί της ουσίας λειτουργικότητα είναι και η γενική αίσθηση που δημιουργεί ο τρόπος διαμόρφωσής τους ειδικά αν πρόκειται για μικρά σαλόνια - καθιστικά.

Για να αποφύγετε λοιπόν την δημιουργία ενός "ασφυκτικού" χώρου χρησιμοποιείστε όσο περισσότερα από τα διακοσμητικά τρυκ των επαγγελματιών και που βοηθούν σημαντικά ακόμη και το πιο μικρό σαλόνι να είναι οπτικά πιο ευρύχωρο και ευχάριστο. 

Λευκό - εκρού και παλ αποχρώσεις

Αν και η επιλογή των χρωμάτων στον προσωπικό μας χώρο είναι θέμα γούστου η φωτεινότητα του λευκού - εκρού όπως οι απαλές αποχρώσεις βοηθούν σημαντικά στην γενική εικόνα και αισθητική μικρών χώρων. 

Επιλέξτε μια τέτοια απόχρωση για τους τοίχους και για όλα τα μεγάλα όγκου έπιπλα και περιορίστε τους έντονους χρωματισμούς σε μικρότερες επιφάνειες. 


Σκούρες λεπτομέρειες

Η επιλογή μερικών σκούρων υφασμάτινων στοιχείων ή έντονων αποχρώσεων σε διακοσμητικά τοίχου - κάδρα είναι  οι πιο καλαίσθητες επιλογές για να δημιουργήσετε τις χρωματικές αντιθέσεις που χρειάζεται κάθε χώρος σε ένα σαλόνι που κυριαρχεί το λευκό - εκρού στις μεγάλες επιφάνειες. 

Ψηλά έπιπλα στο χρώμα του τοίχου

Τα μεγάλου όγκου έπιπλα αποθήκευσης (ραφιέρες-βιβλιοθήκες) καθορίζουν σημαντικά την εικόνα ενός μικρού σαλονιού. Τα έπιπλα αυτής της μορφής που καλύπουν ολόκληρο το ύψος του τοίχου και έχουν την ίδια με αυτόν απόχρωση ενσωματώνονται πολύ πιο καλαίσθητα στην γενική εικόνα και ο όγκος τους "εξαφανίζεται" οπτικά, σε σχέση με αντίστοιχα σκουρόχρωμα έπιπλα΄.

Γυάλινα τραπεζάκια σαλονιού

Το γυαλί λόγω της ιδιοτητάς του να αντανακλά το φως είναι το καταλληλότερο υλικό για το κεντρικό τραπεζάκι σε ένα μικρό σαλόνι και διαφοροποιεί σημαντικά την οπτική ευρυχωρία του χώρου σε σχέση με άλλα μη διαφανή και συμπαγή υλικά. 

Καθρέφτες

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τους καθρέφτες που σε μεγάλο μέγεθος και τοποθετημένοι σε έναν φωτεινό τοίχο βοηθούν σημαντικά ο χώρος να φαίνεται κατά πολύ μεγαλύτερος. 

Λιγότερα και μεγαλύτερα έπιπλα

Ο κατακερματισμός της εικόνας ενός μικρού χώρου σε πολλά και μικρά έπιπλα είναι ο ιδανικός τρόπος ώστε τελικά αυτός να δείχνει ακόμη ...μικρότερος. 

Αν έχετε την δυνατότητα να προτιμήσετε έναν γωνιακό ή μεγάλο καναπέ προτιμήστε τον από δύο μικρότερους και χρησιμοποιείστε μία μόνο σύνθεση τοίχου ή ράφια σε έναν μόνο τοίχο και όχι πολλά και μικρότερα έπιπλα αποθήκευσης. 

Φως

Αναντικατάσταστο στοιχείο για την λειτουργικότητα αλλά και την αισθητική ειδικά σε μικρών διαστάσεων δωμάτια.  

Προσανατολίστε την διάταξη των επίπλων έτσι ώστε να εκμεταλλεύεστε πλήρως το φυσικό φως του χώρου και χρησιμοποιείστε επιτράπεζια ή φωτιστικά δαπέδου στα κατάλληλα σημεία ώστε και μέσω του τεχνητού φωτισμού όλος ο χώρος να είναι εξίσου φωτισμένος.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ