2023-01-22 18:49:32
Φωτογραφία για Ν. Τράκας :Επιλεγμένες Ασκήσεις Πανεπιστημιακής Φυσικής – Μηχανική
Το νέο βιβλίο των εκδόσεων ΡΟΠΗ απευθύνεται κυρίως στους σπουδαστές/σπουδάστριες των θετικών, πολυτεχνικών και τεχνολογικών σχολών που θέλουν να κατανοήσουν βαθύτερα τα βασικά στοιχεία της Μηχανικής, ως πρώτου επιστημονικού κλάδου της Φυσικής.

Περιγραφή

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας απευθύνεται κυρίως στους σπουδαστές σπουδάστριες των θετικών, πολυτεχνικών και τεχνολογικών σχολών που θέλουν να κατανοήσουν βαθύτερα τα βασικά στοιχεία της Μηχανικής, ως πρώτου επιστημονικού κλάδου της Φυσικής. Αφορμή για τη συγγραφή του στάθηκε η προσωπική μου εμπειρία από την πολυετή διδασκαλία του συγκεκριμένου μαθήματος σε πρωτοετείς φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π).

Ο συγγραφέας, με πείρα δεκαετιών στη διδασκαλία της Φυσικής στα πρώτα πανεπιστημιακά εξάμηνα του Ε.Μ.Π., ξεκινά το βιβλίο με μία παρουσίαση των βασικών μαθηματικών εννοιών που απαιτούνται για την βαθύτερη και πληρέστερη κατανόηση της Μηχανικής. Ακολουθούν υποδειγματικά λυμένες ασκήσεις που αναφέρονται στα βασικά θέματα της Μηχανικής, αναλύοντας κάθε “δύσκολο” σημείο.


Οι ενότητες του βιβλίου είναι εκπαιδευτικά δομημένες ώστε να καλύπτουν τις γνωσιακές ανάγκες φοιτητών των Πολυτεχνικών Σχολών αλλά και των Σχολών Θετικών Επιστημών, σε προπτυχιακό επίπεδο. Ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε φοιτητή που καλείται να αντιμετωπίσει θέματα Μηχανικής στις προπτυχιακές του σπουδές.

Περιεχόμενα Βιβλίου

Τα περιεχόμενα του βιβλίου είναι διαθέσιμα ΕΔΩ καθώς και ένα απόσπασμα από το μαθηματικό παράρτημα του βιβλίου.

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Νικόλας Τράκας διδάσκει επί 39 χρόνια Φυσική σε φοιτητές/τριες του ΕΜΠ. Η ερευνητική του δραστηριότητα είναι στην περιοχή της θεωρητικής φυσικής των στοιχειωδών σωματιδίων ενώ ασχολείται πολύ ενεργά και με την εκλαΐκευση αυτής της επιστημονικής περιοχής (Βραβείο Εκλαΐκευσης το 2003 από την European Physical Society, High Energy and Particle Physics Division).
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σώα η 29χρονη από τη Σαλαμίνα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σώα η 29χρονη από τη Σαλαμίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ