2023-01-29 07:29:42
Φωτογραφία για Ξεκινά η κατασκευή Μουσείου Ολοκαυτώματος στο παλιό σταθμό στη Θεσσαλονίκης
Πλησίον του Μουσείου θα κατασκευαστεί Μητροπολιτικό Πάρκο

Πολύ σύντομα -ίσως και μέσα στον Φεβρουάριο– αναμένεται η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου σε εκδήλωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης με θέμα «Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος – Οι προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας».

«Για τη Θεσσαλονίκη η Δυτική Είσοδος αποτελεί το μέλλον. Και η μεγάλη – εμβληματική παρέμβαση σε αυτό το κομμάτι της πόλης είναι το Μουσείο Ολοκαυτώματος», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι «το Μουσείο είναι απόφαση αλλά και βούληση όλης της πόλης».

Ο κ. Ζέρβας έκανε αναφορά σε σειρά πρωτοβουλιών τις οποίες ανέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ώστε το έργο να περάσει πλέον στη σφαίρα της υλοποίησης:

– Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνέβαλε αποφασιστικά στην πολεοδομική αναδιάταξη της περιοχής, ώστε να επιλυθούν προβλήματα που αφορούσαν τη θέση του Μουσείου, τις απαραίτητες θέσεις στάθμευσης και την πρόσβαση σε αυτό.


– Προχώρησε στις απαραίτητες ανταλλαγές με τη ΓΑΙΑΟΣΕ με γνώμονα τόσο τη λειτουργικότητα του Μουσείου όσο και την αναβάθμιση της περιοχής.

– Διέθεσε πάνω από 10 στρέμματα για τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων γύρω από το Μουσείο.

– Συμμετέχει με εκπρόσωπο στην ειδική task force, η οποία με την προσωπική παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου επιλύει καθημερινά προβλήματα που αφορούν την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή του Μουσείου.

– Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι επιφορτισμένες με την προέγκριση, που θα δοθεί πολύ σύντομα, αποτελώντας το πρώτο στάδιο για την απαραίτητη οικοδομική άδεια του κτιρίου.

Μητροπολιτικό πάρκο πλησίον του Μουσείου

Με την επισήμανση ότι μέσα στο τρέχον έτος θα ξεκινήσει η κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη συμβολή των οδών Κωλέττη και Π. Σιδηροδρομικού Σταθμού, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε και τον σχεδιασμό για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου 100 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή.

«Η δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου, που θα περιλαμβάνει τμήμα της διαδρομής που ακολουθεί η Πορεία Μνήμης, θα αναβαθμίσει συνολικά την δυτική περιοχή και θα προσθέσει έναν πνεύμονα πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής», ανέφερε ο δήμαρχος.

newmoney.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ντίνα Σαμαρά  : Δικαίωση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ντίνα Σαμαρά : Δικαίωση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ