2023-01-28 22:15:39
Φωτογραφία για Ντίνα Σαμαρά  : Δικαίωση
Της Ντίνας Σαμαρά.

Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου (2011-2014)

Το αμέριστο ενδιαφέρον σας αν θα φύγω ή θα μείνω στον Αστακό με συγκινεί. Το Ξηρόμερο μέσα από τον αείμνηστο Πυθαγόρα Σαμαρά έγινε και για μένα τόπος λατρείας, με πολλές ομορφιές και σπουδαίους ανθρώπους.. Θυμάμαι μου έλεγε πάντα: «Από εδώ ξεκίνησα με κοντά παντελόνια. Αυτοί οι άνθρωποι με εμπιστεύτηκαν, με αυτούς τους ανθρώπους δούλεψα, αυτοί οι άνθρωποι με τίμησαν με την ψήφο τους για να καθίσω στο δημαρχιακό θώκο για 12 χρόνια και να διαχειριστώ δημόσιο χρήμα».

Το Υπουργείο Εσωτερικών, η τοπική αυτοδιοίκηση, τον έκριναν ικανό να διαχειριστεί τις τύχες των δημοτών του. Το 2014, ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα έφτασε στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αείμνηστος Πυθαγόρας ως επιχειρηματίας είχε τραπεζικούς λογαριασμούς, με πολλά μηδενικά. Είχε ακίνητη περιουσία πολλών εκατομμυρίων.

Συγκεκριμένα το 2014 έκανε μεταφορές εκατομμυρίων ευρώ. Έκανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Έφερε συνάλλαγμα από το εξωτερικό και έκανε μεταβίβαση ονομαστικών μετοχών. Το 2015 πούλησε το 50% του σκάφους του. Χρησιμοποιήθηκε πληρεξούσιο για εξοφλητικές επιταγές. Ήταν ικανός να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι 31-12-2014 ως εν ενεργεία Δήμαρχος (δεν υπήρξε καμία καταγγελία ούτε καν από την αντιπολίτευση).

Σαν επιχειρηματίας οι κινήσεις του δείχνουν συγκρότηση και σκέψη. Ως άνθρωπος όμως δεν μπορούσε να αποκαταστήσει την επί 28 χρόνια σύντροφό του, που στην κυριολεξία την λάτρευε.

Σε τι κράτος δικαίου ζούμε; Γιατί στη δικαιοσύνη να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Γιατί αν έχεις συγγενική σχέση με ανώτατο δικαστικό υπάλληλο, έχεις και δύο τρεις κουμπαριές με πολιτικά στελέχη και ……, πετυχαίνεις εύκολα αυτή την εμετική απόφαση.

Στα τόσα χρόνια αγάπης και σεβασμού που μου έδειχναν (έκρυβαν καλά τα μαύρα και σκοτεινά εσώψυχα τους), δεν κατάλαβαν τον μαχητικό χαρακτήρα μου.

Αν δεν δικαιωθώ, δεν θα σταματήσω τον δύσκολο αγώνα που δίνω για την υστεροφημία του Πυθαγόρα και την αποκατάσταση μου. Για μένα είναι σκοπός της ζωής μου, η δικαίωση της μνήμης του Πυθαγόρα. Είμαι σίγουρη ότι αυτό θα έπραττε και ο ίδιος αν ήταν στη θέση μου.

Μπορεί να είναι μία μάχη άνιση μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ, αλλά τον επίλογο σε αυτό το Story θα τον γράψω εγώ με πολλά επεισόδια ακόμη.

Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου (2011-2014)
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ