2023-01-29 22:01:42
Φωτογραφία για Καλλιέργεια αρωματικών φυτών σε νερό
Δημιουργείστε πολύ εύκολα έναν εντυπωσιακό mini κήπο στο εσωτερικό του σπιτιού ή και στην κουζίνα σας καλλιεργώντας αρωματικά φυτά και βότανα σε δοχεία - βάζα με νερό. 

Μέντα  - Λεβάντα - Ρίγανη - Φασκόμηλο - Δυόσμος Θυμάρι - Μαντζουράνα - Δεντρολίβανο - Μελλισόχορτο - Βασιλικός  

είναι τα πιο διαδεδομένα από τα αρωματικά - βότανα που μπορούν να καλλιεργηθούν σε δοχεία με νερό, αντί για τον παραδοσιακό τρόπο με χώμα.  

Χρησιμοποιείστε κάθε είδους γυάλινα-μεταλλικά-κεραμικά ή πλαστικά βάζα - δοχεία και εύρρωστα κλαδάκια μήκους 10-15cm, ανάλογα με το είδος, από τα οποία θα έχετε αφαιρέσει τα φύλλα του κάτω μέρους έτσι που να μην υπάρχουν φύλλα βυθισμένα στο νερό. 

Η χρήση εμφιαλωμένου νερού παρέχει στα φυτά τα πρόσθετα ιχνοστοιχεία τα οποία περιέχει και αν χρησιμοποιήσετε γυάλινα βάζα-δοχεία βοηθά στην καλύτερη εμφάνισή τους λόγω της μηδενικής ή ελάχιστης περιεκτικότητάς του σε άλατα. 


Η ποσότητα φωτός που πρέπει να δέχονται τα φυτά είναι αντίστοιχη της συμβατικής τους καλλιέργειας σε χώμα γι΄αυτό και τοποθετείστε τα δοχεία σε σημείο με αρκετό ήλιο και φροντίζετε ο χώρος να αερίζεται επαρκώς.

Αλλάζετε το νερό κάθε 5-6 ημέρες και όταν οι ρίζες καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του δοχείου απλά μεταφέρετε το φυτό σε μεγαλύτερο.  

Μερικές σταγόνες υγρού βιολογικού λιπάσματος κάθε 2-3 εβδομάδες, κατά την αλλαγή του νερού, συμβάλλει στην γρηγορότερη ανάπτυξη των φυτών.  

Ασφαλώς κάθε είδος που έχει αναπτυχθεί σε νερό μπορεί να μεταφυτευτεί σε χώμα. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ