2023-01-30 21:44:09
Φωτογραφία για Αποστολή σε αστεροειδή που «αξίζει» 75.000 φορές περισσότερο από την παγκόσμια οικονομίαΈνας νέος, διαφορετικός κόσμοςΗ NASA προετοιμάζει μία αποστολή αξίας 1 δισ. στον παράξενο αστεροειδή Ψυχή (Psyche) που σε μία διαστημική οικονομία θα «άξιζε» 75.000 φορές περισσότερο από την τρέχουσα παγκόσμια οικονομία.

Η Ψυχή είναι ένας μοναδικός μεταλλικός αστεροειδής που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο μεταξύ του Άρη και του Δία. Αυτό που κάνει τον αστεροειδή σπάνιο είναι ο (κατά τα φαινόμενα) εκτεθειμένος πυρήνας νικελίου-σιδήρου, που είναι από τους δομικούς λίθους του ηλιακού μας συστήματος.

Στη Γη, τα αντίστοιχα υλικά είναι απρόσιτα κάτω από τον φλοιό και τον μανδύα.

Σύμφωνα με εκτίμηση του περιοδικού Forbes, αν υπήρχε η διαστημική τεχνολογία για να εξορυχθεί το πολύτιμο περιεχόμενο, θα αντιστοιχούσε σε 10.000 τετράκις εκατομμύρια δολάρια, σε σημερινές τιμές .


Η NASA προετοιμάζει με μία μικρή καθυστέρηση την αποστολή με στόχο, όχι φυσικά την εξόρυξη, αλλά την κατανόηση ενός ανεξερεύνητου δομικού στοιχείου των πλανητών, των πυρήνων σιδήρου.

Πρόκειται για μία πολλά υποσχόμενη εξερεύνηση σε έναν κόσμο διαφορετικού τύπου, αφού δεν είναι φτιαγμένος από βράχους και πάγο, αλλά από μέταλλο.

Το ταξίδι του διαστημικού σκάφους θα διαρκέσει 3,5 έτη και, όταν φτάσει στον αστεροειδή, θα τεθεί σε τροχιά γύρω του για 21 μήνες, χαρτογραφώντας και μελετώντας τις ιδιότητες του παράξενου και δυνητικά πολύτιμου νέου κόσμου.

Πηγές NASA, Forbes – https://www.kathimerini.gr/life/science/562253599/nasa-apostoli-se-asteroeidi-poy-axizei-75-000-fores-perissotero-apo-tin-pagkosmia-oikonomia/
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ