2023-02-03 07:47:29
Φωτογραφία για Δ.Α. Ακαρνανίας : Αθώοι δύο αστυνομικοί που μηνύθηκαν για παράβαση καθήκοντος
Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λευκάδας δύο αστυνομικοί που κατηγορήθηκαν για παράβαση καθήκοντος. Οι εν λόγω αστυνομικοί από το Αγρίνιο, μηνύθηκαν από πολίτη που είχε εμπλακεί και τραυματιστεί σε τροχαίο στην περιοχή της Περατιάς της Βόνιτσας το 2017, όταν εκείνοι υπηρετούσαν στο ΑΤ Βόνιτσας.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από την πλευρά του πολίτη, η σύγκρουση δύο μοτοσικλετών, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του και τον ακρωτηριασμό

του στα δάκτυλα του χεριού, είχε καταγραφεί από τους αστυνομικούς ως τροχαίο υλικών ζημιών, χωρίς να σχηματιστεί και η σχετική δικογραφία που προβλέπεται όταν υπάρχουν σωματικές βλάβες.

Οι δύο αστυνομικοί κάθισαν προχθές στο ειδώλιο του κατηγορουμένου με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, της ψευδούς βεβαίωσης και άλλων παραβάσεων στην υπηρεσία. Ωστόσο μέσα την ακροαματική διαδικασία, που σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Συνείδηση» διήρκεσε τέσσερις ώρες, το Δικαστήριο τελικά δέχθηκε ότι δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά των αστυνομικών και έτσι τους απάλλαξε των κατηγοριών, κρίνοντάς τους αθώους.

Εφημερίδα “Συνείδηση” – Δημήτρης Παπαδάκης
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ