2023-02-03 07:59:16
Φωτογραφία για Με τη δημοκρατία ή με την εκτροπή;



Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τις ψηφοφορίες στο Εθνικό Κοινοβούλιο.. Μετά τη νομιμοποίηση της εκτροπής από τους 156 βουλευτές στη Βουλή (εκβιαζόμενοι ή όχι δεν έχει σημασία), δεν αποδεχόμαστε ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως ο μεγάλος κορμός της δημοκρατικής παράταξης, να τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό, άκρα επικίνδυνο και πρωτόγνωρο αντιδημοκρατικό κατήφορό τους.

Όλο αυτό το διάστημα καταδείξαμε και αποδείξαμε τις ενέργειες και τα αποτελέσματα του παρακράτους Μητσοτάκη, ενημερώσαμε την ελληνική κοινωνία και εξαντλήσαμε όλα τα θεσμικά όπλα που μας δίνει το σύνταγμα και η δημοκρατία.  Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συμμετέχει σε κάθε συζήτηση στη βουλή, θα ελέγχει τον Κ. Μητσοτάκη μη αφήνοντάς τον ανέλεγκτο, αλλά δεν θα νομιμοποιήσει με την ψήφο του την κυβέρνηση της εκτροπής και θα απέχει από τις ψηφοφορίες.

Αυτή η κυβέρνηση είναι για κάθε δημοκρατικό πολίτη, ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Δεν μπορεί πλέον να ασκεί εξουσία, να αποφασίζει για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία. Μόνη λύση η άμεση διάλυση της Βουλής και η προσφυγή στις κάλπες, όπως ορίζει το Σύνταγμα, ώστε ο ελληνικός λαός να απαντήσει στο θεμελιώδες ερώτημα που τέθηκε στο Κοινοβούλιο: Δημοκρατία ή εκτροπή;

Έτσι όσο ο Κ. Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης που αποδεδειγμένα συντάσσεται με το παρακράτος. Εξαίρεση η συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο η εγκληματική συμμορία των νεοναζί!

Η δυνατότητα αποχώρησης από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες παρέχεται από το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και είναι καθήκον για έναν πολιτικό χώρο. Βέβαια είναι δεδομένη η επιχείρηση της κυβέρνησης να υπονομεύσει αυτήν την πρωτοβουλία. Κινδυνολογούν και παραπληροφορούν, μιλούν για την διαδικασία και όχι την ουσία, προκειμένου να μειώσουν την αξία της. Όμως τον Κ. Μητσοτάκη έχει καταδικάσει η ίδια η στάση του στη Βουλή, όταν επέμενε συνεχώς ότι αγνοεί τα πάντα! Αυτό από μόνο του είναι ομολογία ενοχής. Τελικά αν εμπιστευόταν το λαό και την «δημοσκοπική του υπεροχή» γιατί δεν έστησε κάλπες;

Προφανώς η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση. Απευθύνεται στο λαό και τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Είναι υποχρέωση τους να συμπαραταχθούν με την πρωτοβουλία και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την απεμπλοκή της χώρας από το παρακράτος με τον μόνο δημοκρατικό τρόπο που έχει ο κοινοβουλευτισμός: τις εκλογές!

Σε ότι αφορά τον βουλευτή της ΝΔ Θ. Καββαδά, που με τσιτάτα και κραυγές άλλων σκοτεινών εποχών και πάντα σταθερός στις «απόψεις» του, στηρίζει θρασύτατα μια αντιδημοκρατική κυβέρνηση με πρακτικές παρακράτους, τον παραπέμπουμε στην κρίση όλων των δημοκρατικών συμπολιτών μας.   

Λευκάδα, 2/2/2023

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ