2023-02-02 23:57:50
Φωτογραφία για Απίστευτο ρεκόρ για το ChatGPT  με 100 εκ.χρήστες σε 2 μήνες!
Άφησε πίσω tik tok και Instagram..

Το ChatGPT, το δημοφιλές chatbot τεχνητής νοημοσύνης από την εταιρεία OpenAI σημείωσε ένα πρωτοφανές ρεκόρ, αφού άγγιξε τα 100 εκατομμύρια ενεργών χρηστών τον Ιανουάριο, μόλις δύο μήνες μετά το ντεμπούτο της εφαρμογής στο Διαδίκτυο.

Το γεγονός αυτό, κατέστησε το ChatGPT την ηλεκτρονική εφαρμογή με τον ταχύτερο ρυθμό διαδικτυακής διάδοσης-ανάπτυξης στην ιστορία, σύμφωνα με μελέτη της UBS που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η έκθεση, η οποία επικαλείται στοιχεία από την εταιρεία αναλύσεων Similar Web, αναφέρει ότι περίπου 13 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες χρησιμοποιούσαν σε ημερήσια βάση το ChatGPT, μέσα στον Ιανουάριο, αριθμός υπερδιπλάσιος από τα αντίστοιχα νούμερα του Δεκεμβρίου.

«Στα 20 χρόνια που παρακολουθούμε τον χώρο του διαδικτύου, δεν μπορούμε να θυμηθούμε ταχύτερο ρυθμό» σε διαδικτυακή εφαρμογή, έγραψαν οι αναλυτές της UBS στο σημείωμα.


Η OpenAI, μια ιδιωτική εταιρεία στην οποία η Microsoft επενδύει πλέον δισεκατομμύρια, λάνσαρε το ChatGPT στα τέλη Νοεμβρίου και το ενδιαφέρον που προσελκύει έκτοτε είναι πρωτοφανές.

Ενδεικτικό μέτρο σύγκρισης, είναι πως το άκρως δημοφιλές στους νεότερους χρήστες TikTok χρειάστηκε περίπου εννέα μήνες μετά το διεθνές ντεμπούτο του για να αγγίξει τα 100 εκατομμύρια χρήστες. Το Instagram είχε φτάσει στο ίδιο ορόσημο με ακόμα πιο αργούς ρυθμούς, μέσα σε 24 με 30 μήνες, σύμφωνα με στοιχεία της Sensor Tower που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η χρήση του ChatGPT είναι προς το παρόν δωρεάν.

Συνδρομητικό πακέτο

Την περασμένη Πέμπτη η εταιρεία OpenAI παρουσίασε και μία συνδρομητική, πιο σταθερή και ταχύτερη υπηρεσία του ChatGPT, που στοιχίζει 20 δολάρια το μήνα και επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάσουν πρώτοι τα νέα χαρακτηριστικά του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης.

Αναλυτές εκτιμούν πως η ραγδαία διάδοση του ChatGPT θα δώσει στην OpenAI ένα προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστικών εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης. Η ευρύτατη χρήση του από εκατομμύρια ανθρώπους μπορεί να κοστίζει στην εταιρεία, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζει ανατροφοδότηση με πολύτιμα στοιχεία που βοηθούν στην εκπαίδευση του chatbot.

Η αρτιότητα των απαντήσεων του ChatGPT, έχει προκαλέσει ένα διεθνές κύμα ανησυχίας για πιθανές αντιγραφές και φαινόμενα λογοκλοπής στον ακαδημαϊκό κόσμο. Η OpenAI κυκλοφόρησε χθες ένα νέο εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει αν κάποιο κείμενο έχει γραφτεί από σύστημα AI. Ωστόσο το εργαστήριο προειδοποιεί ότι το λογισμικό δεν είναι εντελώς αξιόπιστο προς το παρόν. 

Στις δοκιμές, το πρόγραμμα εντόπισε σωστά μόνο το 26% από τα κείμενα που είχαν γραφτεί στα αγγλικά από κάποιο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και του δόθηκαν να τα ελέγξει. Η διασταύρωση αποδείχθηκε δύσκολη και στις περιπτώσεις κειμένων που γράφτηκαν από ανθρώπους, αφού το πρόγραμμα θεώρησε προϊόν τεχνητής νοημοσύνης το 9% των κειμένων που είχαν γραφτεί από ανθρώπινο χέρι και υποβλήθηκαν σε έλεγχο. 

Πηγή Reuters
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νεανικό μποέμ ύφος σε 45τμ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νεανικό μποέμ ύφος σε 45τμ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ