2023-02-03 14:37:27
Φωτογραφία για Χωρίς τρένα για ακόμα μία ημέρα η Αγγλία λόγω απεργίας
Την ακύρωση του συνόλου των δρομολογίων 14 μεγάλων σιδηροδρομικών εταιρειών προκαλεί για ακόμα μία ημέρα σήμερα η απεργία των μηχανοδηγών στην Αγγλία. Τα δρομολόγια ακόμα τεσσάρων μεγάλων εταιρειών θα είναι μειωμένα, με τα τελευταία να διεξάγονται πριν από τις 7 το βράδυ.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Πρόκειται για τη δεύτερη απεργία στους σιδηροδρόμους μέσα στην εβδομάδα μετά από εκείνη της Τετάρτης.

Η σημερινή απεργία διεξάγεται κυρίως από τα 1.200 μέλη του βασικού συνδικάτου των μηχανοδηγών, του Aslef, αλλά και από περίπου 200 μέλη του μεγαλύτερου συνδικάτου στον τομέα των μεταφορών στη Βρετανία, του RMT.

Το αίτημά τους είναι οι μεγαλύτερες αυξήσεις εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, ένα αίτημα που τους έχει οδηγήσει σε συχνές απεργιακές κινητοποιήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες.

Πάντως ο επικεφαλής του οργανισμού Rail Delivery Group Στιβ Μοντγκόμερι, που εκπροσωπεί τις σιδηροδρομικές εταιρείες στη Βρετανία, δήλωσε ότι μετά από τις πιο πρόσφατες διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα υπάρχει πλέον βασική ελπίδα για συμφωνία που θα τερματίσει τις τακτικές απεργίες.


Σε απεργία κατέρχονται επίσης σήμερα 1.900 οδηγοί λεωφορείων που εξυπηρετούν το νότιο και το δυτικό Λονδίνο, καθώς επίσης στη Σκωτία οι δάσκαλοι, οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια και οι υπάλληλοι κάποιων κρατικών υπηρεσιών.

Την προσεχή Δευτέρα 6 του μήνα αναμένεται η μεγαλύτερη μέχρι τώρα απεργία από διάφορους κλάδους εργαζομένων στην εθνική υπηρεσία υγείας NHS. Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν ξανά τα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού των δημοσίων νοσοκομείων και τα μέλη προσωπικού της υπηρεσίας ασθενοφόρων. Την Τρίτη θα απεργήσουν οι φυσιοθεραπευτές και οι μαίες στην Ουαλία.

Πηγή: skai.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ