2023-02-06 11:00:55
Φωτογραφία για Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση Canto Bizantino  το Σάββατο το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αγρινίου.

 



Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση Canto Bizantino και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Υπουργείου Πολιτισμού, το Σάββατο το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αγρινίου........ Ο χορός ψαλτριών «Άδουσαι», υπό την διεύθυνση της Δομεστίκαινας δρ Σέβης Μαζέρα – Μάμαλη από την πόλη του Βόλου και η βυζαντινή χορωδία «Αγία Σκέπη», υπό τη διεύθυνση της κ. Χρυσούλας Τασολάμπρου από το Αγρίνιο έψαλλαν βυζαντινούς ύμνους αφιερωμένους στην Υπεραγία Θεοτόκου και στην εορτή της Υπαπαντής.



Χαιρετισμός απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου και το πρόγραμμα παρουσίασε η εκπαιδευτικός κ. Λένα Ζαμπάρα.

Η τοποθέτηση των Βυζαντινών Χορών στο κέντρο του ημικυκλίου έγινε σύμφωνα με τα πρότυπα της βυζαντινής εποχής όπου ο χοράρχης δεν περιορίζεται στην χοραρχία, αλλά αφ΄ενός είναι ο βασικός ερμηνευτής και πρωτοψάλτης και «χειρονομεί» με περιγραφικά νεύματα που «διαβάζουν» νοερά οι ψάλτριες.


Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός συνεχάρη τις δύο χορωδίες για την πολύ επιτυχημένη απόδοση των ύμνων και για το όλο έργο που έχουν παράγει μέχρι σήμερα. Εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την παρουσία του χορού «Άδουσαι» από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, αλλά και την ικανοποίησή του για την παρουσία στην πόλη μας της βυζαντινής χορωδίας «Αγία Σκέπη» και ευχήθηκε να είναι η σημερινή εκδήλωση η απαρχή μιας καλής συνεργασίας των δύο χορωδιών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος

Παπαναστασίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος – Εντεταλμένη Περιφερειάρχη κ. Αμαλία Βούλγαρη, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σκορδόπουλος και κ. Ζώης, Πολιτευτές, εκπρόσωποι Συλλόγων, Οργανισμών και Φορέων της πόλεως και πλήθος κόσμου.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ