2023-02-07 15:10:24
Φωτογραφία για Στο «μικροσκόπιο» Δαμασκηνού δύο μεγάλες ενορίες του ΑγρινίουΕνώ στις 20 το μηνός είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια των νέων και ανακαινισμένων γραφείων της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο, ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός συνεχίζει να ενημερώνεται για πεπραγμένα των Ενοριών, την διοικητική και οικονομική τους οργάνωση κλπ.......Όπως είναι γνωστό ο Σεβασμιότατος προέβη ήδη σε αλλαγές στην ενορία του νέου Αγίου Χριστοφόρου, όπου όπως είναι γνωστό εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την μεγάλη κλοπή που σημειώθηκε εκεί, όταν και διαπίστωσε πως μεγάλο χρηματικό ποσό φυλάσσονταν σε χώρο που δεν ενδείκνυτο για το σκοπό αυτό.

Η προσοχή του Μητροπολίτη όμως, είναι στραμμένη σε δυο ακόμη Ενορίες. Η πρώτη είναι και η μεγαλύτερη της Μητρόπολης, η ενορία του Αγίου Δημητρίου. Το γεγονός ότι η ενορία προέβη σε «επιχειρηματική δραστηριότητα», συστήνοντας εταιρεία, η οποία μάλιστα «ναυάγησε» κι έχει οδηγήσει στις αίθουσες των δικαστηρίων με αγωγές, προβληματίζει. Πρόκειται για την υπόθεση του «κτήματος Ταξιαρχών» που ξεκίνησε ως πρότυπη γαλακτοκομική μονάδα με πρατήριο στο κέντρο της πόλης και η οποία έχει πλέον αναστείλει τη λειτουργία της. Η πώληση της σε επαγγελματία από τη Γουριά «βάλτωσε» και ενορία-επαγγελματίας έχουν αντιδικία και απαιτήσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ.


Ο Μητροπολίτης έχει ζητήσει να ενημερωθεί αναλυτικά για την υπόθεση και έχει καλέσει σε ακρόαση και τις δυο πλευρές.

Η δεύτερη Ενορία του Αγρινίου για την οποία έχει επιδειχθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτή της Αγίας Βαρβάρας. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για την κατάσταση που επικρατούσε εκεί αλλά φαίνεται πως ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας επιθυμεί να ενημερωθεί αναλυτικά για τα πεπραγμένα της διοίκησης της Ενορίας.

Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν υπάρχουν ευρήματα και ποια είναι αυτά, αλλά είναι μάλλον χαρακτηριστικό πως στον Ιερό Ναό θα τεθεί , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικεφαλής άλλος ιερωμένος, ο Αρχιμανδρίτης και Αρχιερατικός Επίτροπος Χρυσόστομος Κελεπούρης, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κατούνας.
agriniopress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ