2023-02-08 18:43:59
Φωτογραφία για Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής και τήρηση ενός λεπτού σιγής για την απώλεια του Μανούσου ΒολουδάκηΟ Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς την είδηση της απώλειας του πρώην Υπουργού και βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσου Βολουδάκη, έλαβε το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής:

 

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ήθελα να αποσπάσω την προσοχή σας για λίγο και να διακόψω για ένα συμβάν απολύτως ανθρώπινο, αλλά και απολύτως σπαρακτικό, που συνέβη μόλις λίγη ώρα πριν και αφορά σε έναν αγαπημένο συνάδελφο και φίλο, τον Μανούσο Βολουδάκη, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Η υγεία του επιδεινώθηκε δραματικά από το Σάββατο και μετά. Ξέραμε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως τόσοι άλλοι συνάνθρωποί μας, αλλά μας είχε ξεγελάσει η έλευσή του στη Βουλή και η συμμετοχή του τις τελευταίες ημέρες, αλλά δυστυχώς μόνο μας είχε ξεγελάσει. Επανέκαμψε το «θηρίο» αυτής της δύσκολης ασθένειας και πριν από λίγο απεβίωσε.

Ένας εξαίρετος φίλος, αγαπημένος συνάδελφος που εκπροσώπησε το Νομό Χανίων επάξια επί σειρά ετών, και υπηρέτησε γόνιμα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η γυναίκα του και τα τρία του ανήλικα παιδιά πρέπει να νιώσουν τη στοργή και τη συμπαράσταση όλων μας.

Αυτή είναι η ανθρώπινη μοίρα η οποία, ξέρετε, όταν συμβαίνει ανάμεσα σε δραστηριότητες της καθημερινότητας, τις συντρίβει και τις παραμερίζει και τις κάνει να φαίνονται τόσο πρόσκαιρες και τόσο ασήμαντες. Βεβαίως η ζωή συνεχίζεται, αλλά αυτή η ζωή που συνεχίζεται για εμάς και όχι για τον Μανούσο Βολουδάκη θα πρέπει από εδώ και πέρα να περιέχει και μια τρυφερή, στοργική και υπερήφανη μνήμη γι’ αυτόν τον άξιο συνάδελφο, τον άξιο εκπρόσωπο του κρητικού λαού που τόσα πρόσφερε στην πατρίδα και στον κοινοβουλευτισμό».

 

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μανούσου Βολουδάκη. Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους.

 

pelladothe
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μαθηματικά χωρίς αριθμούς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μαθηματικά χωρίς αριθμούς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ