2023-02-13 10:05:48
Φωτογραφία για Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη σύσκεψη για τα ράντζα των νοσοκομείων στην Αττική. Η εντολή του Μαξίμου
Νέα έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να εξετασθεί για άλλη μία φορά το θέμα με τα ράντζα στα νοσοκομεία της Αττικής που βασανίζει εκατοντάδες ασθενείς. Το πρόβλημα δεν έχει ακόμη λυθεί παρά τις όποιες προσπάθειες, φαίνεται όμως ότι υπάρχει μία σχετική μείωση.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει κληθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να λύσει άμεσα το θέμα λόγω και των εκλογών, σύμφωνα με το ethnos.gr, ενώ πλέον το θέμα έχει ανατεθεί αποκλειστικά στον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο.

Να σημειωθεί ότι τα νοσοκομεία είναι αρμοδιότητας της Αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.

Στο πλαίσιο αυτό όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το ethnos.gr, σήμερα στις 12:00 μμ θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να βρεθεί μία λύση για να απομακρυνθούν τα ράντζα από τα νοσοκομεία και ειδικά τα πανεπιστημιακά που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.


Καταγράφεται μείωση

Τις τελευταίες ημέρες πάντως καταγράφεται μία μείωση στα ράντζα. Ενδεικτικά στο «Αττικόν» ενώ τα ράντζα μετά από κάθε εφημερία έφθαναν και ξεπερνούσαν τα 110, σήμερα μετά τη χθεσινή εφημερία έχουν αναπτυχθεί 40 ράντζα.

Και αυτό επειδή μεταφέρθηκαν κάποια λεγόμενα κοινωνικά περιστατικά, ασθενείς δηλαδή με χρόνια πρόβλημα υγείας χωρίς συγγενείς που δεν έχουν που αλλού να πάνε. Οι ασθενείς αυτοί διακομίσθηκαν σε άλλες δομές, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούνται και δύο ιδιωτικές κλινικές στα Δυτικά προάστεια.

Παράλληλα τα ορθοπεδικά περιστατικά του Αττικόν μεταφέρονται στο Ασκληπιείο της Βούλας που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με ράντζα.

Η κατάσταση στο «Αττικόν» και η εντολή του Μαξίμου

Όμως 40 ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται σήμερα σε διαδρόμους επάνω σε ράντζα στο «Αττικόν». Η εντολή Μαξίμου πάντως είναι να εξοβελισθεί άμεσα αυτό το φαινόμενο καθώς βλάπτει σοβαρά το προφίλ της κυβέρνησης.

Γι αυτό και αναζητείται ένα νέο μοντέλο εφημέρευσης των νοσοκομείων παρότι η έλλειψη προσωπικού δεν διευκολύνει τις συνθήκες.

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας θα συμμετάσχουν εκτός από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, οι διοικητές της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης και της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, παράγοντες του υπουργείου Υγείας κ.α.
πηγή themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ