2023-02-13 18:01:55
Φωτογραφία για Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς Τουρκίας και Συρίας
Φορτωμένο με περισσότερα από 140 πακέτα, τα οποία περιέχουν κουβέρτες και παπλώματα, είδη βρεφικής φροντίδας και ατομικής υγιεινής, ξηρές τροφές και άλλα είδη, τα οποία προορίζονται για να ανακουφίσουν όσους έπληξαν οι πρόσφατοι σεισμοί σε Τουρκία και Συρία, αναχώρησε σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, το φορτηγό του Δήμου Αμφιλοχίας για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα.. Στο σημείο αυτό επιλέχθηκε να συγκεντρωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια από τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, προκειμένου να μεταφερθούν από εκεί προς τις δοκιμαζόμενες από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς περιοχές της Τουρκίας και τη Συρίας.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκα 142 πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας, από τα οποία τα 123 περιέχουν κλινοσκεπάσματα, έντεκα τρόφιμα, έξι παιδικές πάνες και δύο φαρμακευτικό υλικό.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ευχαριστεί τους δημότες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα και συνέβαλαν στη συγκέντρωση ενός τόσο μεγάλου όγκου βοήθειας, καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου που συγκέντρωσαν, ταξινόμησαν, κατέγραψαν και φόρτωσαν το υλικό για να φτάσει όσο το δυνατόν συντομότερα σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.


Τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας, σε σημεία του χάρτη όχι και τόσο μακριά από εμάς, βιώνουν μια τόσο απίστευτη καταστροφή και κρίση, η ανταπόκριση αυτή, αν μη τι άλλο, αποτελεί μια γνήσια ένδειξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που γεννά μόνο αισιοδοξία.'
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ