2023-02-17 13:51:58
Φωτογραφία για Έρχονται 100 προσλήψεις στον ΟΣΕ - Ξεπέρασαν τις 10.700 οι αιτήσεις στην προηγούμενη προκήρυξ
Έρχονται 100 προσλήψεις στον ΟΣΕ, σε συνέχεια των 117 που βρίσκονται σε καταληκτικό στάδιο. Η ανανέωση του προσωπικού στον ΟΣΕ θεωρείται αναγκαία ενόψει και των νέων ΣΔΙΤ για τη συντήρηση του δικτύου.

Και οι δύο διαγωνισμοί θεωρούνται άκρως απαραίτητοι, καθώς ο ρυθμός αποχώρησης, λόγω συνταξιοδότησης, είναι μεγαλύτερος από αυτόν των προσλήψεων, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να έχει "χάσει" την τελευταία δεκαετία περισσότερο από το 50% του ανθρώπινου δυναμικού.

Είναι ενδεικτικό ότι, το 2010 ο Οργανισμός είχε πάνω από 2.500 εργαζομένους, και σήμερα αριθμεί μόλις 700.

Επομένως, όταν αναλάβουν εργασία τα 217 άτομα, θα βοηθήσουν αρκετά, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του διαχειριστή της σιδηροδρομικής υποδομής, δηλαδή του ΟΣΕ.

Ο πρώτος διαγωνισμός των 117 ατόμων έχει "σπάσει" σε δύο τμήματα, με τον πρώτο να αφορά 90 άτομα τεχνικών ειδικοτήτων, με τη διαδικασία να βασίζεται σε κανόνες του ΑΣΕΠ αλλά να διενεργείται από τον ΟΣΕ, και τον δεύτερο να αφορά σε 27 άτομα που θα προσληφθούν μέσω του ΑΣΕΠ.


Τα 117 άτομα αναμένεται να προσληφθούν από τον ΟΣΕ εντός του τρέχοντος εξαμήνου. Αξίζει να αναφερθεί πως το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό, καθώς ο ΟΣΕ δέχτηκε πάνω από 10.700 αιτήσεις για 117 θέσεις.

Σχετικά με τον δεύτερο διαγωνισμό των 100 ατόμων, οι πρώτες προσλήψεις εκτιμάται ότι θα γίνουν στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, έως το Πάσχα αναμένεται η προκήρυξη του ΣΔΙΤ για την ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου της Βορείου Ελλάδας.

Το έργο έχει κατασκευαστικό κόστος 171,2 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και κόστος επένδυσης 220 εκατ. ευρώ, με χρηματοδοτική συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης 80 εκατ. ευρώ.

Προβλέπει 2,5 χρόνια κατασκευαστική περίοδο και 17,5 χρόνια περίοδο λειτουργίας και συντήρησης.

Από τη λειτουργία του πρώτου ΣΔΙΤ, θα αντληθεί η εμπειρία προκειμένου να προκηρυχθούν μελλοντικά οι άλλες δύο αντίστοιχες εργολαβίες: Για το δίκτυο της Νότιας Ελλάδας (Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος” – Ρίο) και το δίκτυο της Κεντρικής Ελλάδας (Πειραιάς – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη – Προμαχώνας, Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, Λάρισα – Βόλος).

capital.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ