2023-02-17 18:48:26
Φωτογραφία για Απάντηση του ΟΣΕ σε ερώτηση σχετικά με την σταδιακή επαναλειτουργία μετρικού δικτύου Πελοποννήσου
Στην απάντησή του ο ΟΣΕ αναφέρει:

Απάντηση στη με αριθμό 1923/24-01-2023 Ερώτηση από τον Βουλευτή κ Κυριάκο Βελόπουλο

Σχετ.: α) Το με αρ. πρωτ. 24399/25-01-2023/ΥΠΥΜΕ έγγραφο με θέμα : «Σταδιακή επαναλειτουργία μετρικού δικτύου Πελοποννήσου.»

Σε συνέχεια της Ερώτησης στην Βουλή, από τον Βουλευτή κο Κυριάκο Βελόπουλο, σας ενημερώνουμε ότι:

Συνεδρίασε την Παρασκευή 16.12.2022. στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, η Επιτροπή για την ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, υπό τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Ιωάννη Ξιφαρά, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και του Προέδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα.

Στη συνάντηση, υπήρξε αναλυτική συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούν στην επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού άξονα της Πελοποννήσου και ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις: -Να πραγματοποιηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία του υπάρχοντας δικτύου Πατρών - Πύργου - Καλαμάτας - Τριπόλεως - Ναυπλίου - Κορίνθου.


-      Να αντιμετωπισθεί το ύπαρχον έργο ως ενιαίο με σχεδίασμά ανάταξης της ως άνω σιδηροδρομικής γραμμής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιμέρους παραμέτρους ολιστικού στρατηγικού σχεδιασμού, όπως κατασκευή, συντήρηση, λειτουργία, σταθμούς μετεπιβίβασης, τροχαίο υλικό, διασύνδεση με άλλα μέσα μεταφορών, κλπ.

-      Επιπλέον, αποφασίσθηκε να ενταχθεί στον προγραμματισμό η αναβάθμιση του Μηχανοστασίου της Τριπόλεως ως κεντρική μονάδα συντήρησης σιδηροδρομικού υλικού του δικτύου.

Προς επίτευξη των παραπάνω στόχων αποφασίσθηκε η υλοποίηση Μελέτης Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας του ενιαίου έργου από τον ΟΣΕ, η οποία θα λάβει υπόψη τις επιμέρους μελέτες Βιωσιμότητας των αξόνων Κόρινθου - Άργους - Ναυπλίου και Κάτω Αχαγιά - Πύργου, έργων που βρίσκονται ήδη σε τροχιά δημοπράτησης.

Τέλος, αποφασίσθηκε ότι σκοπός του συνολικού σιδηροδρομικού έργου της Πελοποννήσου θα είναι ο προαστιακός, τουριστικός και εμπορευματικός χαρακτήρας με βασική μέριμνα την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα μεγάλα αστικά κέντρα και στις ΒΙ.ΠΕ.

Παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στη συντήρηση και προστασία του δικτύου, ώστε να διασφαλιστεί η μακροχρόνια βιωσιμότητά του.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Σπυρίδων Κ. Πατέρας



sidirodromikanea.blogspot.com



sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ