2023-02-18 13:23:15
Φωτογραφία για Market Pass: Την Τετάρτη 22/2 ανοίγει η πλατφόρμαΣε προαναγγελία για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κάρτα αγορών Market Pass προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.......

«Την Τετάρτη (22/02) θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κάρτα αγορών, έτσι ώστε για το εξάμηνο που θα ακολουθήσει να έχουμε εξομάλυνση της αύξησης στα βασικά τρόφιμα» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1.

Επίσης, «η Ελλάδα είναι κάτω από το μέσο όρο στον ευρωπαϊκό πληθωρισμό, αλλά, βεβαίως, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ακρίβειας», αναγνώρισε και παρέθεσε μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, όπως: αυξήσεις στις συντάξεις μετά από δέκα χρόνια, αποκατάσταση αδικιών για όσους συνταξιούχους δεν είχαν δει αυξήσεις, μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης, αυξήσεις κατώτατου μισθού.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, «η αύξηση του αφορολογήτου δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σχεδιασμό, είναι ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας», σημείωσε ο Γ. Γεραπετρίτης και προσδιόρισε το μεγάλο, όπως είπε, στόχο για την επόμενη τετραετία, που είναι «να μπορέσουμε να φθάσουμε τους μισθούς μας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Τι είπε για τους πλειστηριασμούς

Στο ζήτημα των πλειστηριασμών, παρατήρησε εισαγωγικώς ότι «η απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου δεν έχει αλλάξει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες γίνονται πλειστηριασμοί -και αυτή είναι μια σοβαρή παρανόηση. Εκείνο που άλλαξε, είναι ο φορέας που επισπεύδει τους πλειστηριασμούς, δεν αλλάζει ο,τιδήποτε σε ό,τι αφορά την προστασία των καταναλωτών». Παραλλήλως, «όλο το νομοθετικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς ενεργοποιήθηκε από την προηγούμενη διακυβέρνηση […] εμείς, με την ανάληψη της διακυβέρνησης, φέραμε ένα εντελώς καινούριο πλαίσιο προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών. Πρώτον, δίνει την ευκαιρία εξωδικαστικού συμβιβασμού, ήδη 1 δισ. έχει ρυθμιστεί μέσω αυτού. Δεύτερον και πιο σημαντικό, δημιουργείται ένα δίχτυ προστασίας σε όλους τους ευάλωτους μέσω του δημόσιου φορέα που αναλαμβάνει τις κατοικίες τους».

Διαβεβαίωσε δε, πως «ο γνήσια ευάλωτος θα λαμβάνει βεβαίωση ευαλωτότητας και θα προστατεύεται απολύτως». Ενώ «με πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών θα υπάρξουν άμεσα σημειακές παρεμβάσεις στο κομμάτι του εξωδικαστικού συμβιβασμού, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι περιπτώσεις κατάχρησης. Με ένα πλαίσιο περαιτέρω προστασίας, θα δημιουργήσουμε την υποχρέωση στο fund, τον servicer ή την τράπεζα να δικαιολογεί το λόγο για τον οποίο δεν δέχεται τη ρύθμιση. Έτσι αναστρέφουμε το βάρος απόδειξης».

Εν κατακλείδι, «συμπάσχω απολύτως με τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση και προσπαθούμε όλοι και με την ανανέωση της μακροχρόνιας ρύθμισης οφειλών, να βοηθήσουμε», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, που επικαλέσθηκε ένα ακόμη στοιχείο: «Από το 45% των μη εξυπηρετούμενων δανείων – εκεί που οι τράπεζες είχαν “κόκκινα» ένα στα δύο δάνεια – τώρα έχουμε πέσει στο 9%, ένα στα δέκα».

Κατηγορώντας εξ άλλου την αντιπολίτευση για πλειοδοσία εξαγγελιών, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παραμονές εκλογών έδωσε την 13η σύνταξη «γνωρίζοντας ότι απέρχεται από την εξουσία». Ενώ, για το από εδώ και πέρα, «η 13η σύνταξη είναι κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή δεν τίθεται στο τραπέζι, αλλά, βεβαίως, με την ανάκαμψη της οικονομίας όλα επαναξιολογούνται».

Η συνέντευξη έκλεισε με το θέμα του νόμου για τα άτομα με αναπηρία, που ψηφίσθηκε την εβδομάδα που πέρασε: «Η πολιτική είναι για να υπηρετεί τους πολίτες πάνω από όλα. Η πολιτική που έχει εισαχθεί με το εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία είναι μια πολιτική που έχει αλλάξει τη ζωή των συμπατριωτών μας με αναπηρία», υπογράμμισε και έκλεισε λέγοντας πως ο νέος νόμος «καθιερώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα καθολική ρήτρα ισότητας και απαγόρευσης διακρίσεων για όλα τα άτομα με αναπηρία σε όλες τις κοινωνικές τους δράσεις».

στο ertnews.gr


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ