2023-02-20 18:08:48
Φωτογραφία για Θανάσης Παπαθανάσης: Ύψιστης σημασίας να κρατήσουμε στην Αιτωλοακαρνανία τους νέους μας με καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας
Συνάντηση εργασίας στη ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) Αγρινίου

Επισκέφθηκα τον ΟΑΕΔ Αγρινίου, νυν πλέον Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Κατά τη συνάντηση εργασίας που είχα με την προϊσταμένη της ΔΥΠΑ Αγρινίου, Κωνσταντίνα Γαλιώνη, άντλησα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορούν να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο. Μόνον στο παράρτημα Αγρινίου, • μέχρι σήμερα έχουν ήδη κατατεθεί πάνω από 600 αιτήσεις για συμμετοχή σε προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας,

• ενώ «τρέχουν» παράλληλα 4 προγράμματα για νέους ελεύθερους επαγγελματίες

Χρέος μας είναι να κρατήσουμε στην Αιτωλοακαρνανία τους νέους μας με καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας και για να γίνει αυτό θα πρέπει αρχικά ο νομός μας να προσελκύσει μεγάλες και μικρές επενδύσεις αλλά και να παρέχει στους ελεύθερους επαγγελματίες όλα τα κίνητρα και τις διευκολύνσεις για να ξεκινήσουν ή να εξελίξουν βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.


Ο ρόλος της ΔΥΠΑ είναι κομβικός και έχουν γίνει εξαιρετικά σημαντικά βήματα τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, καθώς στόχος του δεν είναι μόνον να στηρίζει με επιδόματα τους ανέργους, αλλά κυρίως να παρέχει διαρκή κατάρτιση σε ανέργους και εργαζόμενους με νέες δεξιότητες που απαιτεί πλέον η αγορά εργασίας.

Πρέπει να σημειώσω ότι περισσότεροι από 700.000 εργαζόμενοι και άνεργοι από όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν τα επόμενα χρόνια στα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, με έμφαση στις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες.

Είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι αλλά και οι αναζητούντες εργασία στην Αιτωλοακαρνανία να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία.

Για να ανεβάσουμε μαζί την Αιτωλοακαρνανία ψηλά!
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ