2023-02-23 19:51:08
Φωτογραφία για Αναγκαία διόρθωση προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Θα ήθελε να σας συγχαρώ για την λειτουργία της άκρως ενημερωτικής ιστοσελίδας σας, για όλους εμάς του φίλους του σιδηροδρόμου στην χώρα μας.

Επειδή αξιώθηκα να γνωρίζω οικογενειακά τον αείμνηστο ιδρυτή του Σιδηροδρομικού Μουσείου του ΟΣΕ κ Χριστόδουλο Χριστοδούλου, με ξένισε η αναφορά στο πρόσωπό του με τον τίτλο "υπομηχανικό του ΟΣΕ" στην ιστορική αναφορά της κυρίας Χαρατσίδου ή του Πάταρα (δεν είναι σαφές από το κείμενο ποιος είπε την ανακρίβεια), κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας του συλλόγου φίλων σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.

Ο κύριος Χριστόδουλος, ήταν απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνειου, διετέλεσε προϊστάμενος στο εργοστάσιο Βόλου και στο τέλος της σταδιοδρομίας του Αρχιμηχανικός Έλξης στον ΟΣΕ.

Διαπνεόταν από αγάπη και σεβασμό προς τον ελληνικό σιδηρόδρομο και κατέβαλε άοκνες προσπάθειες εντοπισμού και συγκέντρωσης του ιστορικού υλικού του ΟΣΕ, μέρος του οποίου απετέλεσε τη συλλογή του πρώτου σιδηροδρομικού Μουσείου στην Ελλάδα, του οποίου υπήρξε Ιδρυτής.

Θα σας παρακαλούσα να δημοσιεύατε την ηλεκτρονική επιστολή μου για την αποκατάσταση της αληθείας.

Με εκτίμηση

Στέφανος Βασ. Γουλάκος

Τοπογράφος Μηχανικός

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ