2023-02-23 22:09:00
Φωτογραφία για Καλαμάτα: Εντονη αντίδραση για τους... εθελοντές μαυροφορεμένους σεκιούριτι στο Πάρκο Σιδηροδρόμων
“Πάρκο ελεύθερο για εμάς και τα παιδιά μας”, ζητούν για το Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, γονείς κι επισκέπτες του, αντιδρώντας στην απόφαση της δημοτικής αρχής για “εθελοντική του φύλαξη”, 6 με 9 το βράδυ, από ομάδα εθελοντών σεκιούριτι “που προτίθενται, μαυροφορεμένοι, θυμίζοντας άλλες εποχές, να περιφρουρούν και να ‘νουθετούν’ τα παιδιά μας”.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: “

Εμείς, οι γονείς και οι επισκέπτες του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση του Δήμου Καλαμάτας να δεχτεί την ‘εθελοντική του φύλαξη’ τις ώρες 18.00-21.00 από ομάδα εθελοντών σεκιούριτι στην οποία έχει παραχωρήσει βαγόνι. Επαγγελματίες φύλακες-εθελοντές που προτίθενται, μαυροφορεμένοι, θυμίζοντας άλλες εποχές, να περιφρουρούν και να ‘νουθετούν’ τα παιδιά μας. Μιλούν για διασφάλιση της τάξης και των κανόνων των παιδικών χαρών, για αποτροπή βανδαλισμών και παραβατικών συμπεριφορών.


Ως καθημερινοί επισκέπτες του πάρκου του ΟΣΕ, οι γονείς και οι περιπατητές γνωρίζουμε πως τα απογεύματα αυτό σφύζει από ζωή και καμία παράβαση δεν τελείται τις ώρες αυτές, πέρα των αυτοκινήτων και των μηχανών που διασχίζουν το πάρκο. Αυτό που αποτρέπει αρνητικές συμπεριφορές είναι η ζωντάνια του πάρκου και η συνεννόηση του κόσμου. Να είναι πλήρως φωτισμένο και γεμάτο από εμάς και τα παιδιά μας, από επισκέπτες που κάνουν ήρεμοι τη βόλτα τους”.

Παρατηρούν ότι “φοβόμαστε, γιατί βλέπουμε πως χρόνο με το χρόνο το πάρκο χάνει τον ανοιχτό και δημόσιο χαρακτήρα του, γίνεται λιγότερο φιλόξενο για όσους το ζούνε, παίζουνε και περπατάνε. Το επιτακτικό, λοιπόν, είναι η αναβάθμιση του πάρκου με όλες τις σύγχρονες υποδομές (νέα/επισκευασμένα όργανα άθλησης και παιχνιδιού, επαρκή φωτισμό για την αποφυγή επικίνδυνων σημείων), κι όχι η ‘πόρτα’ στις παιδικές μας χαρές”.

Ξεκαθαρίζουν πως “δεν δεχόμαστε: Να κυκλοφορούν μαυροφορεμένοι’ με στολές ανάμεσα στον κόσμο και να δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού. Να παρακολουθούν εμάς και τα παιδιά μας για την τήρηση κανόνων που είναι απλοί, κατανοητοί και εγγράφως διατυπωμένοι στο χώρο. Να κάνουν οποιαδήποτε παρατήρηση σε παιδιά που τρέχουν, σκαρφαλώνουν, είναι πολλά μαζί ή για οτιδήποτε δεν αρέσει σε οποιονδήποτε ‘εθελοντή-φρουρό’”.

Ζητούν “ο δήμος να αναιρέσει την απόφαση αυτή. Το πάρκο να παραμείνει αληθινά ελεύθερο για εμάς και τα παιδιά μας” και τονίζουν “δεν χρειαζόμαστε επιτήρηση όταν κάνουμε τραμπάλα!!!”.

eleftheriaonline.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ