2023-02-24 18:33:54
Φωτογραφία για Netflix: Σε μείωση της τιμής των συνδρομών... - Γιατί δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα;
Σε μείωση της τιμής των συνδρομών σε περισσότερες από 100 χώρες, προέβη ο αμερικανικός κολοσσός online streaming, Netflix, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές.

«Εξερευνούμε πάντα τρόπους για να βελτιώσουμε την εμπειρία των μελών μας», ανέφερε την Πέμπτη το Netflix σε ανακοίνωσή της. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ενημερώνουμε την τιμολόγηση των προγραμμάτων μας σε ορισμένες χώρες».

Το κόστος των συνδρομών μειώνεται σε μέρη της Ασίας, της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της υποσαχάριας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Ανάμεσα στις χώρες που επηρεάζονται είναι η Μαλαισία, η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες, η Κροατία, η Βενεζουέλα, η Κένυα και το Ιράν.

Πρόκειται κυρίως για χώρες χαμηλότερων εισοδημάτων, όπου η εταιρεία έχει λιγότερους συνδρομητές. Οι μειώσεις τιμών επηρεάζουν περισσότερους από 10 εκατ. συνδρομητές.

Στη λίστα των χωρών δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας, στην Ελλάδα, τα προγράμματα ξεκινούν από 7,99 ευρώ έως 13,99 ευρώ τον μήνα.


Η απόφαση ελήφθη καθώς το αυξανόμενο κόστος ζωής αναγκάζει τα νοικοκυριά να σφίξουν τα λουριά, την ώρα που το Netflix αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από αντίπαλες υπηρεσίες streaming.

Οι μειώσεις ισχύουν για ορισμένα πακέτα, με τις συνδρομές να μειώνονται κατά το ήμισυ σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε 3,4% χαμηλότερα στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, αφότου η Wall Street Journal μετέδωσε πρώτη την πληροφορία για μειώσεις στις τιμές.

Το Netflix, το οποίο δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 190 χώρες, έχει αντιμετωπίσει αυξημένο ανταγωνισμό από ανταγωνιστές συμπεριλαμβανομένων των Amazon, HBO και Disney.

Πέρυσι, η εταιρεία προχώρησε σε απολύσεις και εγκαινίασε φθηνότερα πακέτα συνδρομών με διαφημίσεις.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ