2023-02-24 17:15:08
Φωτογραφία για Επίσημα εκτός ΙΦΕΤ ο Δ. Πανταζής



 

Ανακοινώθηκε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η επίσημη παύση του Δημήτρη Πανταζή από τη θέση του προέδρου του ΙΦΕΤ με υπογραφή των υπουργών Υγείας και Οικονομικών.

Όπως είχε γράψει η «Ν» λίγες μέρες πριν, ο τέως πλέον, πρόεδρος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας ΙΦΕΤ, είδε την πόρτα της εξόδου από το Ινστιτούτο έπειτα από την παρουσίαση εκ μέρους του ενός εγγράφου το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ζητούσε από τους υπαλλήλους να αγνοήσουν αποφάσεις του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας κατά την ομιλία του στην επίσημη παρουσίαση της επαναλειτουργίας του ΙΦΕΤ ως Ερευνητικό Κέντρο, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για το ΙΦΕΤ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι το ΙΦΕΤ. Διότι αυτή η αντίληψη που υπάρχει, ότι έχουμε να κάνουμε απλά με μία κρατική φαρμακαποθήκη, όπως αρέσκονται κάποιοι να λένε, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, διότι απουσιάζει η ψυχή.





Μπορεί ο ΙΦΕΤ σε ένα κομμάτι να σχετίζεται με την αναζήτηση φαρμάκων, αλλά δεν έχει συσταθεί γι’ αυτό το λόγο. Βασικό στόχο έχει την φαρμακευτική έρευνα και τεχνολογία. Αυτή τη στιγμή δίνουμε στο ΙΦΕΤ την κατεύθυνση που πρέπει. Να χρησιμοποιούμε την έρευνα και την τεχνολογία.

Με όλες τις δυνάμεις μας θέλουμε και εμείς να συνεισφέρουμε στην επαναλειτουργία του εργαστηρίου, ώστε να μπορέσουμε στη χώρα να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο πλαίσιο δοκιμών.

Αυτό είναι σημαντικό για εμάς γιατί έχει ένα ουσιαστικό αποτύπωμα στον τομέα της υγείας. Όσο περισσότερη έρευνα γίνεται στην χώρα μάς, τόσο περισσότεροι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε νέες θεραπείες. Από πλευράς του Υπουργείου Υγείας είναι σημαντικό να τρέχουν όσο γίνεται περισσότερες έρευνες, ώστε οι ασθενείς μάς να έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Πρέπει να καταλάβουμε τη δυναμική του συγκεκριμένου Ινστιτούτου. Και το προσβάλλουμε όταν λέμε ότι πρόκειται για μία κρατική φαρμακαποθήκη. Εσχάτως, και με αφορμή κάποια έγγραφα που διακινήθηκαν στο ΙΦΕΤ, τείνω να καταλήξω πως και άτομα που έχουν θέση ευθύνης δεν έχουν καταλάβει πως λειτουργεί το ΙΦΕΤ.

Σε αυτή την κατεύθυνση θέλω να είμαι ξεκάθαρος, θα υπάρξει απόλυτη στήριξη, ώστε να αναβαθμιστεί ο ερευνητικός του ρόλος και να έχουμε καλύτερη πρόσβαση στις αγορές».

www.naftemporiki.gr


farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ