2023-03-03 14:05:30
Φωτογραφία για Πάνος Παπαδόπουλος  «Βοήθεια στο Σπίτι»: Οριστική δικαίωση με μονιμοποίηση και ένταξή τους στους Δήμους!
Ο αγώνας χρόνων των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» – 2.908 πανελλαδικά – και των Δήμων που στάθηκαν δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια, δικαιώθηκε!...... Συγκεκριμένα, μετά την οριστικοποίηση των πινάκων της προκήρυξης 4Κ/2020 και σε συνάρτηση με την ψηφισθείσα σχετική νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 77) του νομοσχεδίου που αφορούσε το δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση, όλοι οι εργαζόμενοι, επιτυχόντες ή μη, με τον εν λόγω διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, μεταφέρονται σε αντίστοιχες οργανικές θέσεις στο Δήμο, με σχέση εργασίας πλέον, αορίστου χρόνου, μετά και από τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου 2/2019 και 90/2019.

Οι εργαζόμενοι συνολικά είναι 24 τον αριθμό (13 Δ.Ε., 2 Π.Ε., 4 Τ.Ε. και 5 Υ.Ε.) πλην του ιατρού Π.Ε. Στους υπόλοιπους Δήμους της Αιτωλ/νίας, η κατανομή είναι η εξής: Αγρινίου 25, Ναυπακτίας 18, Ακτίου – Βόνιτσας 16, Ξηρομέρου 13, Αμφιλοχίας 12 και Θέρμου 4.


Η κατανομή των θέσεων – 2.908 πανελλαδικά της προκήρυξης 4Κ/2020, έγινε με το ΦΕΚ τ. Β 9-2-2023 αρ. φύλλου 613, στο οποίο δημοσιεύθηκε σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, που αμφιβάλουμε αν ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου το πήρε είδηση Η σπουδαία αυτή εξέλιξη, πολύ απλά σημαίνει:

ü Τέλος στην ομηρία πολλών χρόνων για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, μετά την οργανική τους ένταξη στον οικείο Δήμο.

ü Διασφάλιση χρηματοδότησης με αύξηση των ΚΑΠ από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως ο νόμος και η σχετική εγκύκλιος προβλέπουν.

ü Τέλος στο παιχνίδι εκβιασμού προς κάθε κατεύθυνση και ειδικότερα από εκείνους που παριστάνουν τους προστάτες των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας τους σαν ασπίδα, μη μπορώντας να στηρίξουν την ανεπάρκειά τους.

ü Ισχυροποίηση του Δήμου ως δομής κοινωνικής φροντίδας με πιο αποτελεσματικό τρόπο και όχι χρησιμοποιώντας τους έως τώρα εργαζόμενους στην Κοινωφελή Επιχείρηση οιονεί ως ομήρους στις εκάστοτε προεκλογικές βλέψεις των Δημάρχων. Με την ευκαιρία, κανένας πλέον δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, καθότι θα είναι δημοτικός υπάλληλος, εκτός αν παραιτηθεί. Αντιληπτόν νομίζω.

ü Τέλος στην συνεχή και πολλαπλή αιμορραγία – χρηματοδότηση από τον Δήμο προς την Κοινωφελή Επιχείρηση, καθότι οι εργαζόμενοι πλέον θα αμείβονται κατευθείαν από το Δήμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου επιβάλλεται άμεσα πλέον να εφαρμόσει την υπ’ αριθ. 16653/1-3-2023 έγγραφη εντολή της Δ/νσης Προσωπικού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΥΠΕΣ ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» ως μόνιμο προσωπικό αορίστου χρόνου.

Αυτά επί του παρόντος.

Ως προς την αγωνία κάποιων να παριστάνουν τους “γίγαντες” της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ στην πραγματικότητα είναι “νάνοι” και επικαλούνται πολιτικό βέρτιγκο, θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή. Εξάλλου είναι θέμα “διαμετρήματος”…

ΥΓ. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ και την ΠΑΣΕΚΔΑΠ ώστε να υπάρξει αντίστοιχη ρύθμιση για τη μονιμοποίηση και εκεί όλων των εργαζομένων και την ένταξή τους στους Δήμους, για να σταματήσει και η δική τους ομηρία και ειδικά το αίσχος των συμβάσεων με τίτλους κτήσης!

Συνημμένα:

1. ΦΕΚ Κατανομής θέσεων

2. Ψήφιση σχετικής τροπολογίας

3. Έγγραφο ΥΠΕΣ Δ/νσης Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κατανομή διοριστέων

4. Απόφαση 2/2019 περί τροποποίησης ΟΕΥ Δήμου Μεσολογγίου για σύσταση θέσεων προσωπικού του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

5. Απόφαση 90/2019 για έγκριση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση οργανικών μονάδων στα πλαίσια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

 Παπαδόπουλος 

Παπαδόπουλος  1

Παπαδόπουλος 2

Παπαδόπουλος 3



ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ