2023-03-08 08:31:52
Φωτογραφία για Παρτέρια οριοθετημένα - διαμορφωμένα με πέτρες
H κηπουρική είναι ένας υπέροχος και χαλαρωτικός τρόπος για να συνδεθoύμε με την φύση, παρά την σωματική κόπωση που απαιτούν κάποιες εργασίες. Σε έναν σωστά σχεδιασμένο κήπο όχι μόνο τα φυτά και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την διαμόρφωσή του θα πρέπει να είναι όσο πιο χαμηλής συντήρησης και οι κάθε τύπου και μορφής πέτρες είναι ένα τέτοιο φυσικό υλικό. 

Ειδικά στην διαμόρφωση παρτεριών οι πέτρες δημιουργούν μια απόλυτα φυσική  ρουστίκ αισθητική ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές, οικονομικότερες σε σχέση με άλλου τύπου υλικά και δεν απαιτούν καμιά συντήρηση.

Σαν μέσο οριοθέτησης προσφέρουν σαφή διαχωρισμό μεταξύ παρτεριών και των υπόλοιπων περιοχών του κήπου και παράλληλα  συντελούν στην προστασία του εδάφους από την διάβρωση και συγκρατούν το νερό της βροχής, ειδικά σε επικλινή - υπερυψωμένα σημεία. 

Μεγάλα βότσαλα, μεγαλύτερες πέτρες, πέτρες διαμόρφωσης κήπου όπως και συμμετρικά ή ακανόνιστα κομμάτια από πλάκες επίστρωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως και να συνδυαστούν για την οριοθέτηση - διαμόρφωση παρτεριών κάθε σχήματος, ενώ το χαλίκι είναι το πιο φυσικό υλικό εδαφοκάλυψης σε παρτέρια αυτής της μορφής, για τα σημεία που δεν καλύπτονται από φυτά. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ