2023-03-08 18:42:37
Φωτογραφία για Αρετή Γριτσίπη  8 Μαρτίου: Η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

 Φωτογραφία Ξηρομερίτισσας γυναίκας, από άρθρο της διακεκριμένης Ξηρομερίτισσας Πανεπιστημιακού Μαρίας Αγγέλη: «Ο ρόλος της Ξηρομερίτισσας γυναίκας στην οικογένεια. Αφιερωμένο στη μνήμη της Ξηρομερίτισσας μάνας μου, Ειρήνης Αγγέλη».

 

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα 8η Μαρτίου, σε μία δύσκολη στιγμή για όλη την Ελληνική κοινωνία, με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη να μας έχει σοκάρει όλους, τα λόγια να έχουν στερέψει από την ανείπωτη θλίψη και την συγκλονιστική εικόνα γυναικών μανάδων, να θρηνούνε για τα παιδιά τους που τόσο άδικα χάθηκαν.....

Τα γέννησαν, τα μεγάλωσαν και χάθηκαν σε μία στιγμή.

Αβάσταχτος ο πόνος της μάνας.

Η καθιερωμένη πλέον παγκοσμίως ως Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, αντλεί τις ρίζες στους αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα. Αφετηρία της υπήρξε η περίφημη διαδήλωση των εργατριών στις κλωστοϋφαντουργίες της Νέας Υόρκης που έλαβε χώρα στις 8 Μαρτίου του 1857.

Η σημερινή μέρα είναι φόρος τιμής στις γυναίκες, που σε διάφορα σημεία της γης στερούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και παλεύουν για αυτά.

Άξιες μνείας δύο επιφανείς Αστακιώτισσες γυναίκες. Η Αστακιώτισα γιατρός Πιπίτσα Πεταλά, που υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα χειρούργος και η επιφανής Αστακιώτισσα ποιήτρια Όλγα Παπαστάμου, για να θυμούντε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι

 

Με εκτίμηση

 

Αρετή Γριτσίπη

Πρόεδρος Κοινότητας Αστακού

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ