2023-03-09 22:12:59
Φωτογραφία για Τραγωδία στα Τέμπη: Τα στοιχεία που προβληματίζουν για την τεράστια έκρηξη μετά τη σύγκρουση των τρένων
Δύο ολόκληρα βαγόνια εξαϋλώθηκαν

Οι έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη είναι σε εξέλιξη και κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει απάντηση, είναι το γεγονός ότι σημειώθηκε τεράστια έκρηξη μετά τη σύγκρουση των τρένων.

Στην εκπομπή «Live News» μίλησε ο μηχανολόγος αεροναυπηγός μηχανικός Κώστας Λακαφώσης και είπε ότι από το μοιραίο Intercity 62 που είχε οκτώ βαγόνια διασώθηκαν τα πέντε, καθώς τα δύο πρώτα εξαυλώθηκαν εντελώς, ενώ από το τρίτο βαγόνι έμεινε μόνο το μισό. Μάλιστα, οι λαμαρίνες τους έλιωσαν σε θερμοκρασίες 1.300 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκρηξη κρύβει μεγάλη ποσότητα καύσιμης ύλης και θεωρεί πως σημαντικό στοιχείο είναι ότι η φωτιά περιορίστηκε σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο και δεν επεκτάθηκε προς τα πίσω.

Επίσης, ο Κώστας Λακαφώσης είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο πως οι μηχανές των τρένων δεν κάηκαν και από εκεί μπορεί να γίνει αντιληπτό πως κάτι συνέβη στα πρώτα βαγόνια, καθώς τα δύο λείπουν εντελώς ενώ το τρίτο είναι μισοκαμμένο. Επιπλέον, όσον αφορά, την εμπορική αμαξοστοιχία λείπουν δύο κοντέινερ. Το κάθε βαγόνι παίρνει 12 kg φρέον αλλά αυτή η ποσότητα δεν μπορεί να δημιουργήσει τόσο μεγάλη έκρηξη.

newsbeast.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ