2023-03-10 16:10:39
Φωτογραφία για Απάντηση Οικονόμου σε Σπίρτζη: Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ευθύνες φέρουν οι προηγούμενοι και οι επόμενοι, όχι αυτοί
"Είναι η κυνική γραμμή όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες φέρουν οι προηγούμενοι και οι επόμενοι, όχι αυτοί" σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Απάντηση στις σημερινές δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρει μερίδιο ευθύνης για την τραγωδία στα Τέμπη, έδωσε η κυβέρνηση δια μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για κυνισμό και φαρισαϊσμό, ενώ χαρακτήρισε ως θράσος την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο σιδηρόδρομος λειτουργούσε ρολόι επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά καταστράφηκε επί ΝΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί παράλληλα τον κ. Σπίρτζη να παραστεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ώστε όπως ισχυρίζεται, να μην υπάρχει καμία συγκάλυψη και να αναδειχθούν οι ευθύνες όλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Οικονόμου:

"Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανέλαβε ξεκάθαρα την ευθύνη που της αναλογεί για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπων. Ο κ. Σπίρτζης, επί 4,5 χρόνια υπουργός Μεταφορών των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε σήμερα για να τοποθετηθεί, δέκα ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα. Η τοποθέτησή του, η οποία συνιστά θλιβερό μνημείο κυνισμού, σύγχυσης και ψεμάτων, συνοψίζεται στο εξής: "Δεν φταίμε σε τίποτα εμείς".


Είναι η κυνική γραμμή όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες φέρουν οι προηγούμενοι και οι επόμενοι, όχι αυτοί. Φαρισαϊκά ισχυρίζονται πως οι παθογένειες και οι νοοτροπίες που γέννησαν την τραγωδία των Τεμπών δεν τους αφορούν.

Ο κ. Σπίρτζης και η κυβέρνηση που υπηρέτησε δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα απαραίτητα έργα υποδομής και εκσυγχρονισμού των σιδηροδρόμων, ώστε να αναβαθμιστεί η ασφάλεια. Η υλοποίηση της περιβόητης συμβασης για το διάστημα 2017-2019 είχε σταματήσει ολοκληρωτικά. Πρέπει να έχει περίσσευμα θράσους για να ισχυρίζεται πως ο σιδηρόδρομος λειτουργούσε "ρολόι" επί ΣΥΡΙΖΑ και τον διέλυσε η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Την ώρα αυτή, η κομματική αντιπαράθεση είναι άχαρη και εντελώς αχρείαστη. Δεν είναι αυτό που απαιτεί η περίσταση και η κοινωνία. Ένα πράγμα όμως είναι η στάση ευθύνης και η αναζήτηση της αλήθειας και ένα άλλο τα ψέματα και ο φαρισαϊσμός.

Για αυτό καλούμε τον κ. Σπίρτζη να παραστεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σε κατ´ αντιπαράσταση συζήτηση με τον υπουργό Επικράτειας, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών, κ. Γεραπετρίτη, προκειμένου να αποτυπωθεί με έγγραφα και στοιχεία η πραγματική κατάσταση. Καμιά συγκάλυψη. Οι πολίτες απαιτούν ανάδειξη και ανάληψη ευθυνών κι όχι ψέματα και υπεκφυγές.

thetoc.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ