2023-03-10 16:19:51
Φωτογραφία για Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Ορίστηκαν εφέτες ανακριτές
Την αναβάθμιση της κύριας ανάκρισης για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και την ανάθεση της έρευνας σε εφέτη ειδικό ανακριτή αποφάσισε η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας.

Τακτικός εφέτης ανακριτής αναλαμβάνει ο Σωτήρης Μπακαϊνης και αναπληρώτρια η Σοφία Λυμπεριάδου.

Μέχρι σήμερα, για την τραγωδία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε τέσσερις σιδηροδρομικούς.

«Όλα θα γίνουν με ταχύτυητα και απόλυτη διαφάνεια»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεσμεύτηκε ότι για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, όλα θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και με τη μέγιστη ταχύτητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Τόνισε πως δεν θα διστάσει να αξιοποιήσει κάθε ευρωπαϊκή βοήθεια η οποία μπορεί να είναι διαθέσιμη και είπε ότι έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Αρχή Σιδηροδρόμων «να εκπονήσει άμεσα ένα πόρισμα με προτάσεις για τα πώς μπορούμε να βελτιωθούμε, αυτό το πόρισμα να είναι αμέσως δημόσιο από τη στιγμή που θα επιδοθεί».


Προανήγγειλε επίσης άμεσες διορθωτικές κινήσεις για να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας των σιδηρόδρομων.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε από την πλευρά της:

«Η χώρα βιώνει μία τραγωδία. Το τραύμα μας είναι ανοιχτό, συλλογικό και βαθύ. Δεν υπάρχουν λόγια να απαλύνουν τον πόνο για τις ζωές που χάθηκαν. Η κοινωνία μας πενθεί και θυμώνει και χάνει την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς. Αυτό το θυμό, την οργή του κόσμου, πρέπει να μην τον ξεχάσουμε, να μην τον απωθήσουμε, αλλά να τον κάνουμε παραγωγικό. Δεν νοιώθουμε μόνο την ευθύνη αλλά και την ντροπή θα έλεγα».

Και πρόσθεσε:

«Πρέπει να υπάρξει άμεση και πλήρης λογοδοσία προς κάθε κατεύθυνση και να διασφαλίσουμε όλοι μαζί και με όλες μας τις δυνάμεις ότι ποτέ ξανά δεν θα συμβεί τέτοια τραγωδία. Να ξεριζώσουμε τις παθογένειες, να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τις όψεις μιας Ελλάδας που μας απομακρύνει και μας εκθέτει. Αυτό είναι χρέος απέναντι στις ζωές που χάθηκαν άδικα αλλά και απέναντι στον τόπο μας».

gr.euronews.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ