2023-03-11 10:58:35
Φωτογραφία για ΚΚΕ-ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ-Προδιαγεγραμμένο έγκλημα από την πολιτική των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

 



ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος του ΚΚΕ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1»

«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα από την πολιτική των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ»......

Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, στο οποίο όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, έβαζαν το λιθαράκι τους εφαρμόζοντας την πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίηση των τρένων, επισήμανε ο Νίκος Παπαναστάσης βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος του ΚΚΕ στο ν. Αιτωλοακαρνανίας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μάρτη Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ εδώ και καιρό, προειδοποιούσε για αυτούς τους κινδύνους από το βήμα της βουλής ενώ και η  συνδικαλιστική παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ προειδοποιούσε για μεγάλο δυστύχημα.

Σημείωσε πως «η διάχυση που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση ότι οι ευθύνες είναι σε όλους δεν αφορά το ΚΚΕ. Τεράστια ευθύνη φέρουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που με την πολιτική τους οδήγησαν σε αυτό το έγκλημα και υπενθύμισε ότι: 

Το 2009 με κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση, που έσπασε τον ΟΣΕ σε δύο εταιρείες με

εντολή της ΕΕ.

Το 2013, η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ έφερε το νόμο 4199 που ιδιωτικοποιούσε τα τρένα, μέσω του ευρωπαϊκού κανονισμού

Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ διαχώρισε το μεταφορικό έργο από την υποδομή κατ’ επιταγήν σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας

Το 2019 ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ΕΡΓΟΣΕ.

Οσο κι αν παίζουν επικοινωνιακά, αυτά τα κόμματα για την τραγωδία στα Τέμπη, οι ευθύνες στη συνείδηση του λαού έχουν ξεκαθαρίσει. Στις πρόσφατε μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, οι νεολαίοι μπήκαν μπροστά και σήκωσαν τις σημαίες της αντίστασης απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και αγκάλιασαν τα συνθήματα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η φωνή του ΚΚΕ είναι η μόνη που αντιστέκεται στη λαίλαπα που τσακίζει τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, στην υγεια, την παιδεία, τα πανεπιστήμια.

Ερωτηθείς για την αντιπαράθεση που επανέρχεται σχετικά με την ανατίναξη των ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου «Nord Stream» 1 και 2, και τις αποκαλύψεις της Γερμανίας που ενοχοποιούν «ουκρανική ομάδα», ο Ν. Παπαναστάσης επισήμανε ότι «παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων» πίσω από το οποίο κρύβεται πρόθεση αύξησης της έντασης του πολέμου.

Επισήμανε τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στέλνοντας οπλισμό στην Ουκρανία, οπλικά συστήματα στη Σαουδική Αραβία, στρατεύματα στη Βουλγαρία κ.α.


ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ