2023-03-11 14:43:13
Φωτογραφία για Τέμπη: Tο τελευταίο έγγραφο που έστειλε η ΡΑΣ στoν ΟΣΕ
Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων με επιστολή που είχε στείλει στον ΟΣΕ ενημέρωνε για τα προβλήματα στους σιδηροδρόμους χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση.

ΗΡΑΣ έστειλε επιστολή στον ΟΣΕ στις 24 – 2 – 2023 σχετικά δύο ατυχήματα που είχαν γίνει το 2022.

Κοινή συνισταμένη και στα δύο ατυχήματα είναι πως έχουν διαπιστωθεί προβλήματα και ατέλειες που δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο ΟΣΕ είναι ο υπεύθυνος των σιδηροδρόμων και τον έλεγχο και θα πρέπει να υπάρχει μία συνεχή συντήρηση.

Αυτά τα ερωτήματα έθεσε η ΡΑΣ στον ΟΣΕ και μέχρι στιγμής, δεν έχει πάρει καμία απάντηση.

Στα γραφεία του ΟΣΕ η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτη βρέθηκαν στα γραφεία του ΟΣΕ στελέχη της ΡΑΣ. Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων έψαχνε στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να ρίξουν περισσότερο φως στην έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΡΑΣ ερευνούσε ηχογραφημένες συνομιλίες και τυχόν σημαντικά έγγραφα, προκειμένου να προχωρήσει στην κατάρτιση πορίσματος, το οποίο θα σταλεί στον Εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Δεν αποκλείεται στο πόρισμα να προτείνεται η ανάκληση του πιστοποιητικού ασφαλείας του ΟΣΕ, ενώ αυτό θα σταλεί και στην Ευρωπαϊκή Αρχή Σιδηροδρόμων, ενώ εξετάζεται να υπάρξει πρόταση για ανάκληση του πιστοποιητικού ασφαλείας και για την Hellenic Train.
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ