2023-03-12 19:44:47
Φωτογραφία για Χειροποίητες κατασκευές για Πασχαλινά Bazaar
  

Eκτός από τις πιο κλασσικές επιλογές αντικειμένων για διάθεση σε Πασχαλινά Bazaar πχ λαμπάδες, διακοσμητικά αυγά κλπ (ΕΔΩ στο 1ο σχετικό αφιέρωμα του Soulouposeto θα βρείτε πολλές παρόμοιες ιδέες) μια μεγάλη γκάμα χειροποίητων κατασκευών από διάφορα υλικά είναι επίσης κατάλληλα για την συγκεκριμένη χρήση και ταυτόχρονα έχουν μικρό κόστος κατασκευής. Έτσι μπορούν να διατεθούν σε προσιτές τιμές, ενώ και χρηστικά - αισθητικά θα είναι ιδιαίτερα θελκτικά για τους επισκέπτες της πασχαλινής σας αγοράς.

1. Μαγνητάκια - Καρφίτσες 

Γουστόζικη και πολύ οικονομική κατασκευή που μπορεί να διατεθεί μεμονωμένα ή και σε συσκευασίες περισσότερων κομματιών και να δημιουργηθεί πραγματικά σε ...άπειρες παραλλαγές-σχέδια, ανάλογα με το χαρτί που θα χρησιμοποιήσετε. 

Θα τα φτιάξετε με διαφανείς διακοσμητικές πέτρες που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού-διακόσμησης ή στα ...γνωστά παιχνιδάδικα :)  χάρτινα μοτίβα κομμένα-τυπωμένα από οπουδήποτε και μικρά μαγνητάκια που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη για κατασκευές-χόμπυ. 


Οι πέτρες αυτές, που μοιάζουν με γυάλινες, είναι εντελώς επίπεδες στην πίσω όψη τους έτσι μπορείτε να κολλήσετε με ατλακόλ κάθε είδους χαρτί και στην συνέχεια τον μαγνήτη με μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης. 

Εκτός από κλασσικούς μαγνήτες στην αγορά θα βρείτε πλέον και αυτοκόλλητα μανητάκια, αυτοκόλλητη μαγνητική ταινία κλπ. για να επιλέξετε ότι σας εξυπηρετεί περισσότερο. Δείτε ενδεικτικά εδώ.  

Αν αντί για μαγνήτη στην πίσω όψη τους κολλήσετε μια παραμάνα-κούμπωμα, θα τις βρείτε σε όλα τα καταστήματα με υλικά για κατασκευή κοσμημάτων, μετατρέπονται σε πολύ ιδιαίτερες καρφίτσες. 

Οι κατασκευές αυτού του τύπου μπορούν και να "προσωποποιηθούν" ανάλογα με τον χαρακτήρα του Bazzar πχ αν ο φορέας διοργάνωσης έχει σχέση με παιδιά να να χρησιμοποιηθούν ως χάρτινα μοτίβα μικρές ζωγραφιές παιδιών, ζωγραφιές-φωτογραφίες ζώων αν πρόκειται για φιλοζωικό σωματείο κλπ. 

2. Μικρές κατασκευές από έτοιμο Υγρό Γυαλί

Με τον ίδιο τρόπο και χάρτινα μοτίβα κάθε είδους μπορείτε να δουλέψετε σε καστόνια κοσμημάτων με έτοιμο κάλυμμα από υγρό γυαλί, δείτε ενδεικτικά εδώ.

Κολλήστε το χαρτί με ατλακόλ στο καστόνι και με μια ισχυρή εποξική κόλλα στερεώστε το κάλυμμα.  Η Ε6000 που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη για κατασκευές είναι η καταλληλότερη για κάθε είδους κολλήσεις γυαλιού, μετάλλου κλπ. 

Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και τέτοιας μορφής κοσμήματα μπορούν να δημιουργηθούν σε καστόνια κάθε τύπου για μενταγιόν, καρφίτσες, δαχτυλίδια κλπ.

Και αυτές οι κατασκευές μπορούν να αποκτήσουν "θεματολογία" σχετική με τον φορέα διοργάνωσης του Bazzar, ανάλογα με τα χάρτινα σχέδια-εικόνες που θα επιλέξετε.

Μαγνητάκια, καρφίτσες αλλά και κοσμήματα αυτής της μορφής μπορείτε φυσικά να δημιουργήσετε και με κανονικό υγρό γυαλί και χαρτί ή κάθε άλλου είδους πρόσθετο υλικό-αντικείμενο. Απλά και η διαδικασία κατασκευής είναι λίγο περισσότερο χρονοβόρα και το κόστος πιο αυξημένο. ΕΔΩ θα βρείτε όλες τις οδηγίες και πολλά σχέδια-ιδέες, ενώ και οι μεσαίου μεγέθους κατασκευές π.χ σουβέρ, δίσκοι κλπ. επεξεργασμένοι με υγρό γυαλί είναι κατασκευές που μπορούν να διατεθούν σε μια πασχαλινή αγορά. 

3. Διακοσμητικά Κεραμίδια

Οι κατασκευές - αντικείμενα για διακόσμηση εξωτερικών χώρων προσελκύουν το ενδιαφέρον ειδικά αυτή την εποχή που αυλές και μπαλκόνια γίνονται και πάλι ...επίκαιρα και τα διακοσμητικά κεραμίδια είναι από τις απλές, καλαίσθητες και ταυτόχρονα ιδιαίτερα οικονομικές κατασκευές.  

Χρησιμοποιείστε απλά πήλινα κεραμίδια που θα βρείτε σε μάντρες οικοδομικών υλικών, βάψτε τα με απλό ακρυλικό χρώμα και με την διαδικασία του Decoupage διακοσμήστε τα με όποιου είδους σχέδια-μοτίβα προτιμάτε.

Mε απλό ηλεκτρικό τρυπάνι κάντε τρύπες και προσαρμόστε ένα σκοινάκι για κρέμασμα. 

Πολύ εντυπωσιακά είναι βεβαίως και τα ζωγραφισμένα κεραμίδια αυτής της μορφής αλλά και το Decoupage αν επιλέξετε τα κατάλληλα χαρτιά-χαρτοπετσέτες, που επίσης θεματικά μπορούν να έχουν σχέση με τον φορέα και τον σκοπό διοργάνωσης του Bazaar, εξίσου όμορφο είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Κεραμίδια αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν εκτός από εικόνες και με κείμενο. Τυπώστε το σε Α4 χαρτί, αλλά σε ψηφιακό εκτυπωτή ώστε να μην ξεβάψει κατά την επεξεργασία με κόλλα-βερνίκι ή εναλλακτικά γράψτε το πάνω στο κεραμίδια με ανεξίτηλο μαρκαδόρο, προσθέτοντας ημερομηνία και το όνομα του φορέα διοργάνωσης. Με τον τρόπο αυτά τα κεραμίδια θα αποκτήσουν κι έναν αναμνηστικό - συλλεκτικό χαρακτήρα. 

4. Γυάλινα πιάτα διακοσμημένα με ύφασμα

Πολύ ιδιαίτερα πιάτα - πιατέλες κάθε σχήματος που θα δημιουργήσετε απλώς κολλώντας κομμάτια υφάσματος στην πίσω όψη των πιάτων με ατλακόλ. Διαφανή πιάτα-πιατέλες σε διάφορα σχήματα θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού σε πολύ οικονομικές τιμές και αντίστοιχα σε καταστήματα με υφάσματα πολύ οικονομικά ρετάλια σε όμορφα σχέδια. 

Δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες και σχέδια - ιδέες για τέτοιου τύπου κατασκευές. 

Μπορούν να συνδυαστούν με κουλουράκια, σοκολατάκια, πασχαλινά αυγά κλπ. και να δημιουργήσουν μια πολύ σύνθεση, κατάλληλη και για πασχαλινά δώρα, που είναι σίγουρο ότι δεν αφήσει αδιάφορο κανέναν από τους επισκέπτες σας. 

/span>

5. Βάζα με μικρά φυτά 

Επίσης πολύ ξεχωριστές συνθέσεις που θα φτιάξετε πολύ εύκολα και οικονομικά χρησιμοποιώντας απλά γυάλινα βάζα κάθε μεγέθους, ακόμη και από συσκευασίες τροφίμων, και πολύ μικρά φυτά που θα βρείτε σε όλα τα φυτώρια σε τιμές που ξεκινούν από 0,50 ευρώ.

Τοποθετείστε στο βάζο διακοσμητικό χόρτο, ώστε ώστε η σύνθεση να αποκτήσει ένα σχετικό ύψος-όγκο και ταυτόχρονα να κρύβει το πλαστικό γλαστράκι και προσθέστε ένα μικρό πασχαλινό διακοσμητικό, αυγά, σοκολατένιες φιγούρες κλπ. Συνθέσεις αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν και με μυρωδικά ή βολβούς με ανθισμένα ζουμπούλια που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά για αυτή την χρήση.

Αν το βάζο θα έχει καπάκι αυτό θα πρέπει να κλείσει την ώρα της αγοράς ώστε τα φυτά μέχρι εκείνη την στιγμή να μην μαραζώσουν από ...ασφυξία :)

6. Μικρές κατασκευές με βότσαλα-πέτρες

Κατασκευές σχεδόν μηδενικού κόστους αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακές, δημιουργημένες από απλά βότσαλα - πέτρες πάνω στις οποίες είτε θα ζωγραφίσετε με απλά ακρυλικά χρώματα γεωμετρικά σχέδια-σχήματα κλπ. ή θα κολλήσετε χάρτινα μοτίβα από χαρτοπετσέτα με την διαδικασία του Decoupage. 

Mε ανεξίτηλο μαρκαδόρο προσθέστε ημερομηνία και το όνομα του φορέα διοργάνωσης του Bazzar δημιουργώντας πολύ πρωτότυπα αναμνηστικά. 

Μια επίσης εντυπωσιακή κατασκευή αυτής της μορφής είναι τα διακοσμητικά κακτάκια από βότσαλα πέτρες που μπορούν να διατεθούν μεμονωμένα ή σε συνθέσεις που θα φτιάξετε μέσα σε απλά πήλινα ή μεταλλικά γλαστράκια. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικές οδηγίες και πολλά σχέδια - ιδέες. 

7. Διακοσμητικές κατασκευές από εύκαμπο σύρμα

Ένα είδος κατασκευής ικανό να κλέψει τις εντυπώσεις σε μια πασχαλινή αγορά είναι οι μεμονωμένες φιγούρες ή συνθέσεις από έτοιμο εύκαμπτο σύρμα επενδεδυμένο με σκοινί. 

  

ΕΔΩ θα βρείτε όλες τις βήμα-βήμα οδηγίες για την διαδικασία που δεν είναι καθόλου δύσκολη και απαιτεί κυρίως ...φαντασία. 

Μπορείτε να επιλέξετε θέματα-φιγούρες πασχαλινά ή μορφές που να έχουν σχέση με τον φορέα-σκοπό διοργάνωσης του Bazzar. 

Οι κατασκευές με αυτού του τύπου με σύρμα χειροτεχνίας, δείτε το ενδεικτικά εδώ, μπορούν να δημιουργηθούν και από κομμάτια χαρτόνι που θα βάψετε με ακρυλικά χρώματα και να πλαισιωθούν με διάφορα φυσικά στοιχεία όπως κομματάκια ξύλου, ξύλινα stikcs κλπ. και γενικά να φτιαχτούν με όποιο τρόπο σας εξυπηρετεί καλύτερα ανάλογα και με το πόσα τέτοια κομμάτια θέλετε να δημιουργήσετε. 

8. Διακοσμητικά από χαρτόνι μακέτας

Πολύ ξεχωριστά πασχαλινά διακοσμητικά - φιγούρες που μοιάζουν με ξύλινα αλλά είναι απλώς ...χάρτινα.

Θα τα φτιάξετε από χαρτόνι μακέτας σε όποιο σχήμα-θέλετε και θα τα επενδύσετε με χαρτί ή ακόμη καλύτερα με ύφασμα.

ΕΔΩ θα βρείτε αναλυτικές βήμα-βήμα οδηγίες. 

Εκτός από αμιγώς γιορτινά σχέδια τέτοιου τύπου φιγούρες μπορούν να δημιουργηθούν σε ένα σχήμα που να αντιπροσωπεύει τον φορέα-σκοπό διοργάνωσης του Bazaar πχ σχήμα ζώου, ανθρώπινη μορφή, καρδιά, λουλούδι κλπ. ενώ κατασκευές αυτού του τύπου σε μεγάλο μέγεθος είναι ιδανικές και για διακόσμηση του χώρου διεξαγωγής μιας πασχαλινής αγοράς. 

9. Διακοσμητοί σταυροί από φυσικά υλικά 

Ξερά κλαδάκια, κληματόβεργες ή και θαλασσόξυλα δεμένα σε απλό σκοινί. 

Σχηματοποιημένα σε σταυρό και επιπρόσθετα διακοσμημένα με φυσικά στοιχεία. Δείτε ΕΔΩ πως ακριβώς θα τους φτιάξετε και σχέδια ιδέες. 

10. Κατασκευές από χάρτινες αυγοθήκες

Θα χρειαστεί απλώς να κόψετε κομμάτια από χάρτινες αυγοθήκες σε μικρότερα μέρη και να προσθέσετε χαρτόνι ή ύφασμα για να τους δώσετε την μορφή ...κότας που στην ...πλάτη της θα κουβαλά ένα πασχαλινό αυγό ή ένα μικρό φυτό τοποθετημένο σε τσόφλι αυγού αντί για γλαστράκι. 

Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να δημιουργηθούν και μεγαλύτερες κατασκευές, για 2-3 ή περισσότερα αυγά. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ