2023-03-16 14:43:28
Φωτογραφία για Πέμπτη, 16/3/2023: Εργασίες ημέρας

 



Γλώσσα: Συμπληρώνουμε τον πίνακα της εγκλιτικής αντικατάστασης του τετραδίου μας και κάνουμε την εργασία 4 (σελίδα 18 - Τ.Ε.) και τη εργασία 5 (σελίδα 74 - Β.Μ.). Συμβουλευόμαστε, βεβαίως, την αντίστοιχη ανάρτηση.

Μαθηματικά: Αντιγράφουμε (ή τυπώνουμε και κολλάμε) και λύνουμε στο τετράδιό μας τα παρακάτω προβλήματα ημέρας:

1) Η παρακάτω εικόνα παρουσιάζει ένα δέντρο, σχεδιασμένο με κλίμακα 1:500. Αν στο σχέδιο το ύψος του είναι 5 εκ. και το πλάτος του 7 εκ., πόσα μέτρα είναι οι πραγματικές του διαστάσεις;

Λύση:

Απάντηση:

2) Ο χάρτης που ακολουθεί δείχνει την Κύθνο, ένα μικρό νησί των Κυκλάδων. Αφού χαράξεις την οριζόντια και την κατακόρυφη αριθμογραμμή, έτσι ώστε το σημείο 0,0 να βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία του πλέγματος:

α) Να προσδιορίσεις τα σημεία που βρίσκονται: Η Κύθνος (χώρα) (___,___), ο Μέριχος (___,___), η Δρυοπίδα (___,___), ο Άγιος Δημήτριος (___,___) και η Απόκριση (___,___).


β) Να σημειώσεις στο σημείο (10,6) τις Λεύκες και στο σημείο (9,11) την Αγία Ειρήνη.

Γεωγραφία: Με τη βοήθεια των αντίστοιχων αναρτήσεων (δείτε τες εδώ κι εδώ), διαβάζουμε με πολλή προσοχή τα υπογραμμισμένα των κεφαλαίων 22 "Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας" και 23 "Η βλάστηση της Ελλάδας".

Σχολική ζωή: Αύριο Παρασκευή, 17/3, το πρώτο δίωρο θα κάνουμε πρόβα του θεατρικού μας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και την 4η ώρα θα γράψουμε το επαναληπτικό μας κριτήριο στην ιστορία, όπως έχουμε προγραμματίσει. Επομένως, δε φέρνουμε μαθηματικά και φυσική.

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ