2023-03-16 19:26:17
Φωτογραφία για Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Σαραβαλίου στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του ΣΕΠ.
      Στο πλαίσιο  του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» και στην ενότητα που αφορά  τη Γνωριμία με τα Επαγγέλματα ο εκπαιδευτικός κ. Γιωτόπουλος Γιώργος – Τεχνολόγος, σε συνεννόηση με τη Διευθύντρια κ. Αψομώτου Δήμητρα, κάλεσε τον γιατρό κ. Ζησιμόπουλο Κωνσταντίνο προκειμένου να μιλήσει για τις προκλήσεις του ιατρικού επαγγέλματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον σε επίπεδο οικονομικό, κοινωνικό και προαγωγής της Επιστήμης, η Ιατρική Επιστήμη και η άσκηση του Ιατρικού Λειτουργήματος παραμένουν αξίες αναντικατάστατες. Μέσα από την ενημέρωση που έγινε στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου υπήρξε γόνιμος διάλογος μεταξύ του κ. Ζησιμόπουλου Κωνσταντίνου και των μαθητών, για  την μελλοντική τους επαγγελματική αποκατάσταση μέσα από απορίες που εξέφρασαν.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και της συζήτησης έγινε αναφορά στα κάτωθι ζητήματα:

·         Ιστορικά στοιχεία της Ιατρικής Επιστήμης

·         Αντικείμενο, κλάδοι και ειδικότητες

·         Γνώσεις & δεξιότητες που αποκτά ο Ιατρός

·         Εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση

·    Επαγγελματικά δικαιώματα και προοπτικές στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά εργασίας

·       Προκλήσεις και χαρακτηριστικά (θετικά & αρνητικά) κατά την άσκηση της Ιατρικής

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ήδη ευαισθητοποίηση μερίδας των μαθητών για ενασχόληση με την Ιατρική επιστήμη. Το φυτώριο των μελλοντικών επιστημόνων είναι γόνιμο και κάθε δραστηριότητα επαγγελματικού προσανατολισμού μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τους μαθητές.

 
 
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ