2023-03-16 21:20:58
Φωτογραφία για Τέμπη: Τελευταίο αντίο στον 29χρονο μηχανοδηγό Νίκο Ναλμπάντη – Τραγική φιγούρα ο πατέρας του
 |

Θρήνος, αγανάκτηση και εικόνες που παραπέμπουν σε κινηματογραφική ταινία συνθέτουν το σκηνικό που διαδραματίστηκε στην κηδεία του 29χρονου μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη που χάθηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη. Τραγική φιγούρα ο πατέρας του ο οποίος με χειροπέδες στα χέρια μπήκε στην εκκλησία προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο στον γιο του.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψει κάποιος την ατμόσφαιρα στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Περαίας στην Έδεσσας όπου φίλοι, συγγενείς αλλά και τα μέλη της οικογένειας του νεαρού μηχανοδηγού τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Η μοίρα επιφύλαξε στην οικογένεια του Νίκου Ναλμπάντη το χειρότερο της παιχνίδι. Η πρώτη τραγική ειρωνεία της τύχης ήταν ότι ο εργαζόμενος στα τρένα, δεν είχε υπηρεσία στο Intercity 62 που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023, αλλά βρισκόταν στα βαγόνια της ως επιβάτης.


Η δεύτερη πτυχή είχε να κάνει με την παρουσία του πατέρα του στην κηδεία του, καθώς ο άνθρωπος που τον είχε φέρει στον κόσμο βρίσκονταν φυλακισμένος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Τουρκίας. Τελικά μετά από διαβουλεύσεις των υπουργείων εξωτερικών και προστασίας του πολίτη των δύο χώρων βρέθηκε η «χρυσή τομή» και ο πατέρας του Νίκου Ναλμπάντη, Δημήτρης, ήρθε στην Ελλάδα.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε16 ημέρες μετά το θάνατο του νεαρού μηχανοδηγού και ο πατέρας του έφτασε στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στην Περαία της Έδεσσα συνοδευόμενους από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Λίγο μετά το Πάσχα που θα αποφυλακίζονταν θα συνόδευε το γιο του γαμπρό προκειμένου να παντρευτεί την αγαπημένη του Σόνια, ωστόσο σήμερα ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας προκειμένου να του πει το τελευταίο αντίο.

Το όχημα μεταγωγών της Ελληνικής Αστυνομίας έφτασε έξω από τον προαύλιο χώρο του ιερού ναού λίγο πριν ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία. Ο πατέρας του νεαρού μηχανοδηγού παρέμεινε εντός αυτοκινήτου, έως ότου βγουν όλοι οι συγγενείς από την εκκλησία. Τότε όπως προβλέπεται οι αστυνομικοί τον οδήγησαν εντός του ναού, όπου κι ασπάστηκε το φέρετρο του παιδιού του.

Στα χέρια του φορούσε χειροπέδες, οι οποίες ήταν καλυμμένες με ένα μπουφάν, ενώ ο ίδιος δεν είπε ούτε μια λέξη κατά τη διάρκεια της διαδρομής από το όχημα της αστυνομίας έως την πόρτα του ναού. «Ξάδερφε κράτα καλά σε χρειάζονται στο σπίτι…Ο Νίκος ζει», του φώναζαν οι συγγενείς του οι οποίο μάλιστα κάποια στιγμή τον χειροκρότησαν.

Στο προσώπων όλων όσων παραβρέθηκαν στην κηδεία ήταν ζωγραφισμένη η θλίψη και η αγανάκτηση. Πόνος για το χαμό του αγαπημένου τους προσώπου, αλλά και οργή για τους υπεύθυνους της τραγωδίας με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.



Τέλος, με ανακοίνωσή της η οικογένεια του αδικοχαμένου μηχανοδηγού ευχαριστεί τους Έλληνες υπουργούς εξωτερικών και προστασίας του πολίτη αλλά και την Τουρκία για την επιστροφή του Δημήτρη Ναλμπάντη στην Ελλάδα.

«Η οικογένεια του Νίκου Ναλμπάντη ευχαριστεί την γείτονα χώρα για την κατανόηση και την άμεση επιστροφή του Δημήτρη στην Ελλάδα. Η οικογένεια του Νίκου Ναλμπάντη ευγνωμονεί τους υπουργούς Νίκο Δένδια, Τάκη Θεοδωρικάκο για την ανθρωπιά τους, την ανιδιοτελή βοήθεια τους και τις άμεσες ενέργειες τους για τον επαναπατρισμό του Δημήτρη, εκπληρώνοντας την υπέρτατη επιθυμία του γιού του, Νίκου. Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους μας».

newsit.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ