2023-03-16 21:36:14
Φωτογραφία για Εικόνες εγκατάλειψης στο κέντρο τηλεδιοίκησης στην Κακιά Σκάλα - Εχουν «ξηλώσει» τα μηχανήματα
Ελλιπής ασφάλεια και εικόνες εγκατάλειψης είναι μερικές από τις εικόνες που μπορεί να αντικρίσει κανείς από το κέντρο τηλεδιοίκησης στην Κακιά Σκάλα δίπλα από τα τούνελ - Εχουν «ξηλώσει» όλα τα πανάκριβα μηχανήματα και έχουν αφήσει μόνο τις βίδες και τα παξιμάδια από το σημείο

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, άνοιξε τη συζήτηση για τις συνθήκες ασφαλείας που επικρατούσαν επί σειρά ετών στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Μετά και τις τραγελαφικές εικόνες που καταγράφηκαν στη σιδηροδρομική γραμμή της Αιτωλοακαρνανίας, όπου οι ράγες των τρένων είχαν μετατραπεί σε βάσεις για... μελίσσια, εικόνες εγκατάλειψης του σιδηροδρόμου γίνονται ανιτληπτές και στην Κακιά Σκάλα, όπου σε «αυτοψία» που έγινε στο κέντρο τηλεδιοίκησης παρατηρήθηκαν, μεταξύ άλλων, σπασμένα μηχανήματα, κομμένα καλώδια και έλλειψη πυρασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha και της εκπομπής «TLive», το κτήριο που θα λειτουργούσε ως κέντρο ελέγχου της τηλεδιοίκησης, το οποίο έργο έχει «χρυσοπληρωθεί» έχει αφεθεί κυριολεκτικά στη..
. μοίρα του. Οι εικόνες, που καταγράφονται από τα μέτρα ασφαλείας στο σημείο, θυμίζουν «ανέκδοτο» καθώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΟΣΕ έχουν κλείσει την πόρτα για το κέντρο ελέγχου με δύο μικρές πέτρες. Αποκαλυπτικές είναι και τα όσα καταγράφονται εντός του κτηρίου, καθώς έχουν «ξηλωθεί» όλα τα μηχανήματα και υπάρχουν μόνο οι βίδες και τα παξιμάδια.

Αξιο αναφοράς είναι ότι τα μηχανήματα είναι αρκετά κοστοβόρα, καθώς διασφαλίζουν την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και έχουν αγοραστεί από επιδοτήσεις των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτών. Οι αδίστακτοι, που «ξήλωσαν» τα μηχανήματα, δε φαίνεται να αποθαρρύνθηκαν ούτε από τις πινακίδες προειδοποίησης που υπήρχαν πάνω από αυτά, τα οποία και ανέφεραν ότι υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Η γεννήτρια, η οποία τροφοδοτούσε μέχρι και πριν από λίγα χρόνια όλο το σύστημα τηλεδιοίκησης, δε λειτουργεί επίσης.

reader.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ