2023-03-17 08:08:28
Φωτογραφία για 20+ Ξεχωριστές διαμορφώσεις - κατασκευές για κήπους και αυλές
Η διαμόρφωση - διακόσμηση εξωτερικών χώρων είναι εξίσου σημαντικά στοιχεία με τα αντίστοιχα του εσωτερικού του σπιτιού και ολοκληρώνουν την όλη ατμόσφαιρα και αισθητική του. Είτε πρόκειται για μόνιμη κατοικία είτε για ένα εξοχικό σπίτι οι καλαίσθητοι αλλά ταυτόχρονα και λειτουργικοί εξωτερικοί χώροι συμβάλλουν σημαντικά στην ποιότητα της καθημερινότητάς μας μέσα σε αυτό και πολλών τύπων διαμορφώσεις - κατασκευές για κήπους και αυλές μπορούν πραγματικά να αλλάξουν την γενική εικόνα ενός σπιτιού.  

Καθίσματα - Τραπέζι γύρω από τον κορμό ενός δέντρου

Καθίσματα, παγκάκια αλλά το κεντρικό τραπέζι κήπου μπορούν να οργανωθούν με πραγματικα ξεχωριστό τρόπο γύρω από τον κορμό ενός δέντρου. 

Δεν υπάρχει ασφαλώς καταλληλότερο σημείο για την τοποθέτηση του καθιστικού ή της τραπεζαρίας σε εξωτερικό χώρο από αυτά που εκμεταλλεύονται την φυσική σκιά ενός δέντρου και είτε με χτιστές είτε με ξύλινες κατασκευές τέτοια τραπέζια μπορούν να δημιουργηθούν σε όποια μορφή, σχήμα και μέγεθος εξυπηρετεί καλύτερα την χρήση για την οποία προορίζονται. 


Εδαφοκάλυψη με χαλίκι 

Ο πιο οικονομικός, γρήγορος αλλά φυσικός τρόπος κάλυψης του εδάφους στα άστρωτα και αφύτευτα σημεία κάθε εξωτερικού χώρου. 

Η μόνη προεργασία  που απαιτείται είναι το στρώσιμο της περιοχής αρχικά με ειδικό γεωϋφασμα, που αποτρέπει  το φύτρωμα ζιζανίων/αγριόχορτων, πάνω στο οποίο στρώνεται το χαλίκι.  

Στοιχεία με τρεχούμενο νερό

Ακόμη και μικρά στοιχεία με τρεχούμενο νερό δημιουργούν μια ιδιαίτερη αισθητική και προσθέτουν ηρεμία σε κάθε εξωτερικό χώρο. 

Τόσο έτοιμα οσο και DIY μικρά συντριβάνια, με πέτρινα στοιχεία, πήλινες γλάστρες κλπ στις οποίες ενσωματώνεται ένας κοινός μηχανισμός συντριβανιού μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο σε κάθε κήπο.  

Κάντε την ελιά πρωταγωνίστρια του χώρου

Το δέντρο που συνήθως στην χώρα μας υπάρχει σε κάθε κήπο και αυλή και που όσο κανένα άλλο μπορεί να αναδειχθεί αν περιμετρικά του κορμού μιας ελιάς δημιουργηθεί ένα χτιστό παραδοσιακό παρτέρι, το οποίο ταυτόχρονα θα μπορεί να χρησιμοποιιηθεί και ως κάθισμα. 

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ο φωτισμός στο συγκεκριμένο σημείο, με όποιον τρόπο είναι ο καταλληλότερος, θα ολοκληρώσει ένα λιτό αλλά πανέμορφο Μεσογειακό σκηνικό. 

Μια ιδιαίτερη βρύση

Ένα στοιχείο που υπάρχει σε κάθε κήπο και αυλή με την κατάλληλη διαμόρφωση θα αποκτήσει εκτός από χρηστικό και έντονα διακοσμητικό χαρακτήρα, αν οι σωλήνες νερού δεν είναι εμφανείς. 

Πέτρινες στήλες, ξύλινα δοκάρια, μικρά χτιστά στοιχεία, βότσαλα και πλάκες επίστρωσης είναι τα καταλληλότερα υλικά για την διαμόρφωση του σημείου που βρίσκεται η βρύση. 

Κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν και σε ήδη τοποθετημένες βρύσες με την επιλογή της κατάλληλης διαμόρφωσης στην οποία θα ενσωματωθούν οι υπάρχουσες εμφανείς σωληνώσεις. 

Μια καλαίσθητη κατασκευή για το λάστιχο ποτίσματος

Με παρόμοιους τρόπους ή μια μεγάλη γλάστρα κάθε μορφής μπορεί να δημιουργηθεί μια επίσης καλαίσθητη κατασκευή για το λάστιχο ποτίσματος που ταυτόχρονα θα το προστατεύει από την φθρά που του προκαλεί η μόνιμη έκθεσή του στον ήλιο. 

Στοιχεία με κομμάτια από κορμούς

Το φυσικό ξύλο είναι αναντικατάστατο στοιχείο αισθητικής για κάθε εξωτερικό χώρο και προσθέτει ζεστασιά και ομορφιά, με όποιο τρόπο και αν χρησιμοποιηθεί. 

Ο κορμός ενός δέντρου που ξεράθηκε αλλά και τμήματα κορμών που μπορείτε να προμηθευτείτε ακόμη και από μια μάντρα με καυσόξυλα μπορούν να αξιοποιηθούν εξαιρετικά στην διακόσμηση του κήπου, σαν κανονικές γλάστρες σε ένα παρτέρι ή σαν "βάσεις" πάνω στις οποίες θα τοποθετήσετε γλάστρες με φυτά. 

Ένα vintage ποδήλατο

Η μετατροπή ποδηλάτων σε ζαρντινιέρες είναι μια δημοφιλής ιδέα για χρήση σε κήπους και αυλές όμως μια σύνθεση με έντονο vintage χαρακτήρα και χωρίς την χρήση έντονων αποχρώσεων στο ποδήλατο μπορεί να κάνει την διαφορά και να δημιουργήσει ένα πραγματικά ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο.

Αν πρόκειται για ένα παλιό σκουριασμένο ποδήλατο διατηρείστε το στην φυσική του όψη, αν όχι μπορείτε να το βάψετε με μια απλή τεχνική παλαίωσης σε καφέ - μπρονζέ αποχρώσεις. 

Χρησιμοποιείστε ψάθινα καλάθια σαν κασπώ μέσα στα οποία θα τοποθετήσετε εποχιακά φυτά με έντονης απόχρωσης λουλούδια σε συνδυασμό με κάποια κρεμοκλαδή πράσινα είδη. 

Ζωγραφική στον τοίχο

Προσθέστε απόλυτα προσωπικό χαρακτήρα στην διακόσμηση των εξωτερικών χώρων του σπιτιού με ένα θέμα ζωγραφισμένο στον τοίχο. 

Γλάστρες με λουλούδια, απλές θαλασσογραφίες αλλά και ανθρώπινες φιγούρες που το θέμα τους μπορεί και να συνδυαστεί με ένα φυτό - δέντρο που βρίσκεται στο ίδιο σημείο μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν την όλη αισθητική του σπιτιού. 

Ξύλινα στοιχεία με ηλιακά φωτιστικά

Τα ηλιακά φωτιστικά είναι ο πιο οικονομικός και οικολογικός τρόπος φωτισμού για κήπους και αυλές και η τοποθέτησή τους σε στήλες είτε από φυσικό είτε από κατεργασμένο ξύλο ο πιο απλός τρόπος για την δημιουργία πολύ ιδιαίτερων συνθέσεων.

Οι απλές ξύλινες στήλες είναι ένα στοιχείο που μπορεί να τοποθετηθεί και επαναλαμβανόμενα πχ σε έναν διάδρομο ή στο σημείο εισόδου, για την τοποθέτηση ανά μερικά μέτρα και ενός φωτιστικού. Ασφαλώς οι ίδιοι τρόποι στήριξης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για συμβατικά ηλεκτρικά φώτα κήπου. 

Ένας χτιστός καναπές

Μια επίσης δημοφιλής ιδέα, ειδικά σε εξοχικά σπίτια, όμως η τελική όψη και αισθητική ενός χτιστού καναπέ μπορεί να κάνει την διαφορά. 

Πέτρες κάθε μορφής, τούβλα ή τσιμεντόλιθοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βασικό δομικό υλικό μιας κατασκευής που στην συνέχεια θα σοβατιστεί και θα βαφτεί με ...κατάλευκό χρώμα.

Ο παραδοσιακός χτιστός καναπές που τοποθετημένος σε ένα σημείο με φυσική σκιά και πλαισιωμένος με άνετα μαξιλάρια είναι σίγουρο ότι θα μετατραπεί στην πιο αγαπημένη γωνιά του σπιτιού.   

Ένα πηγάδι με ...λουλούδια

Πηγάδια χωρίς νερό αλλά με πολλά ...λουλούδια. Πολύ ιδιαίτερες διακοσμητικές κατασκευές που μπορούν να δημιουργηθούν με πέτρες και ξύλινα στοιχεία και να πλαισιωθούν με όσο περισσότερες γλάστρες, δημιουργώντας ένα πραγματικά όμορφο σκηνικό. Δείτε και εδώ περισσότερες παρόμοιες ιδέες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ